Dag 4739: Wachten

IMG_20221128_164620

Hoezo die rare foto? Due werd genomen in de wachtkamer van de huisarts. Daar heb ik vanochtend namelijk heek lang gezeten. Om tien over tien had ik een afspraak om de uitlag te horen van het bloedonderzoek van vorige week, We gingen keurig op tijd van huis. We moesten nog een stukje lopen om bij de auto te komen omdat er nog steeds niet aan de achterzijde van het blog geparkeerd kan worden.

De wachtkamer zat redelijk vol toen ik arriveerde. Na een uur wachten was ik nog steeds niet aan de beurt. We kon ik een kwartier lang genieten van het gejank en gejammer van een klein kind dat tijdnes het wachten juist heel lief zat te spelen. Op een gegeven moment gaan de mensen in de wachtkamer met elkaar praten. Een mevrouw tegenover me hield het voor gezien. Ze had thuis een hond in de bench zitten.

Toen ik vertelde dat ik er drie los had lopen en huis, schok ze. Nou, dan kon ik alvast de verzekering opbellen, want ze zouden vast iets gesloopt hebben. Gelukkig bleek dat later niet het geval te zijn en er had ook niemand te hoge nood gehad.Iemnd naast me merkte op dat je rijk kon worden als je voor de deur een koek en kopie tent zou beginnen. Want het liep inmiddels al tegen twaalven.

Toch bleek iedereen het de moeite waard te vinden om te wachten. Want de huisarts is een vriendelijke man die zijn vak verstaat. hij heeft ook altijd tijd voor je. Tja, dan kan het allemaal wat uitlopen. Vandaag kwam ik erachter dat de andere arts, toevallig de echtgenote, is overleden. Al in 2014. Wij gaan niet vaak naar de huisartsenpraktijk en dit slechte nieuws hadden we dus gemist. We vroegen ons al af waarom we haar nooit meer zagen.

Om kart voor twaalf mocht ik eindelijk de spreekkamer in. Nou, ik prees me gelukkig, want ik was niet de enige die om tien over tien een afspraak had. Zou de praktijkassistente vergeten zijn dat de andere huisarts met vakantie was? In ieder geval kon de arts door mij een beetje inlopen, want uiteindelijk ben ik nog geen drie minuten binnen geweest. Zo gaatdat altijd- ik moet altijd lang wachten voor een kort bezoekje aan die man.

Hij noemde de daling van de aarden spectaculair. In twee maanden tijd was het me gelukt om veel beter te scoren. Ja, ik durf wel te stellen dat ik in die tijd tien kilo suiker minder heb ingenomen. Af en toe een dropje, soms een koekje bij de thee zonder suiker- als ik dat volhou, gaat het echt de goede kant op. Zou je werkelijk van diabetes2 af kunnen komen door gezond te eten? Laat ik het maar eens proberen.

Er zat nog een uitslag aan te komen. Daar moest ik ook een tijdje op wachten, maar dat kon gezellig thuis. Daarbij komt dat me al verteld was dat het even kon duren omdat ik gebeld zou worden door een oogarts die het tussen de afspraken door moest doen. Ze nam er de tijd voor. De komende maanden zal ik regelmatig naar de kliniek moeten. Voor injecties in mijn ogen die ook nog eens geleerd moeten worden.

Er is schade aan mijn netvlies en het is erg vreemd dat ik niet eerder zo slecht ben gaan zien. Maar er is goede hoop dat het goed komt met mijn ogen. Dus ga ik niet piepen omdat ik zo kleinzerig ben, want er is in ieder geval iets aan te doen. Dan moet ik me maar geestelijk voorbereiden op wat fysiek ongemak. Met een beetje geluk kan ik over een half jaar een kek brilletje aanschaffen en lekker gaan Netflixen zonder met mijn ogen te knijpen.

6 gedachten over “Dag 4739: Wachten

 1. Linda

  Niet te geloven, zolang wachten…koek en sopie, geen gek idee…ook wel een idee om een koffie automaat bij een huisarts te plaatsen, want dit wachten is al jaren zo..

  Reageren
 2. Cindy

  Wat een wachttijd zeg, niet normaal! Gelukkig bij mij nooit, of er moet een spoedgeval tussen zijn gekomen.
  Sterkte tijdens alle behandelingen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De huisarts is er drie jaar meteen bijgeroepen toen Ronald bij de andere arts was met zijn vreselijke hoofdpijn. Toen is heel snel geregeld dat hij naar een ziekenhuis kon. Wij accepteren die wachttijden, want we weten dat hij altijd klaarstaat voor zijn patiënten. Maar bijna twee uur wachten blijft wel lang.

   Reageren
   1. Cindy

    Ja dat is wel fijn. Heb dat met mijn dermatoloog, ook altijd wachten, maar hij neemt wel alle tijd voor de patiënten.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Als je weet dat je weleens lang moet wachten, neem je gewoon een boek mee. Of je speelt een spelletje op je telefoon. Ik hoorde in d wachtkamer dat er in dit dorp ook huisartsen zijn die je gewoon weg zitten te kijken als je wat tijd nodig hebt.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *