Dag 4741: Tea Topics vraag 60

Van de week kocht ik een verpakking theezakjes en toen zag ik dat ze nieuwe vragen op de labels hebben. De oude had ik soms al tientallen keren langs zien komen, maar nu kan ik gaan nadenken over de verse vragen. De eerste de beste die ik aantrof, bracht meteen een paar goede herinneringen naar boven.

Waarschijnlijk zullen Apollo, Fluffy en Popje furieus reageren als iemand dreigend onze kant op komt. Het zijn geen honden die iemand gelijk naar de strot zullen vliegen hoor. Maar er zal heus wel geblaft en gegromd worden. Dus ja, ik voel me best veilig als ik met mijn hondenkinderen wandel.

Maar uiteindelijk voel ik me het veiligst bij Mika, mijn grote zoon van bijna 23. Hij zal zijn moeder altijd beschermen en indien nodig verdedigen. Als wij samen op straat zijn en door een grote menigte moeten lopen, legt hij zijn hand op mijn rug en maakt hij zich breder om ruimte te maken voor ons beiden.

Toen ik alweer een tijd geleden op straat werd uitgescholden door iemand die ik niet eens kende, wilde Mika er meteen naartoe. Want die vent had namelijk wel duidelijk gemaakt waarom hij me voor alles en nog wat uitmaakte. Van mij hoefde dat niet- ik had de politie immers al op de hoogte gesteld.

Omdat ik niet bij nacht en ontij buitenshuis verkeer en de voordeur niet open voor onbekenden hoef ik niemand te vrezen. Tenzij een automobilist me te grazen neemt op de rotonde hier om de hoek, want daar oversteken is tegenwoordig het gevaarlijkste dat ik doe. We moeten natuurlijk ook hopen dat er niemand gaat rellen in de supermarkt.

Erg trots ben ik op mijn kind dat assertief is en iedereen de waarheid zegt als hij dat nodig acht. Zonder brutaal en grof te zijn. Hij komt er wel in het leven en is dat niet iets waar iedere moeder van droomt? Hij zal op een gegeven moment wel uitvliegen en dat is een extra reden om te hopen dat mijn waakhonden allemaal lang zullen leven.

4 gedachten over “Dag 4741: Tea Topics vraag 60

  1. Myrna

    Wat een mooi mens is Mika. Beschermend en trots op zijn moeder. Mijn zoon is net als Mika en daar mogen we trots op zijn.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *