Dag 4742: #tbt #148

Over mijn moeder heb ik het regelmatig, maar ik had gelukkig ook nog een vader. Die nooit had verwacht dat zijn oudste dochter een kinderwens zou koesteren. Inmiddels heb ik vreselijke spijt dat Mika mijn familienaam niet heeft. Daar konden we destijds voor kiezen, maar ik heb het niet gedaan. Mika vindt het onzin om zijn achternaam nu te veranderen. Hij is gewend aan de naam waarmee hij door het leven gaat en voor zijn gevoel verandert het toch niets.

Mijn vader had het misschien wel leuk gevonden. Maar mijn broertje en diens zoon hebben die achternaam wel en ik ben de enige dochter die altijd dezelfde achternaam heeft gevoerd. Wat de achternaam van Mika ook is, mijn vader vond het geweldig, zo’n klein jongetje in de familie. Daarom is het jammer dat Mika bijna geen herinneringen aan zijn opa heeft. Hij weet dat hij een heleboel miniatuur auto’s kreeg en dat hij met een nichtje tijdens de uitvaart gedanst heeft op de lievelingsmuziek van opa.

Gelukkig heb ik de foto nog. Veel zijn er niet van deze twee. Sowieso ben ik slecht in het vastleggen van mooie momenten. Als ik met vriendinnen of mijn familie ben, vergeet ik altijd foto’s te maken. Terwijl ik heus wel weet dat het ontzettend leuk is voor later. Misschien moet het een goed voornemen voor 2023 worden.

2 gedachten over “Dag 4742: #tbt #148

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *