Dag 4783: Tea Topics vraag 66

Het gerecht dat mij het meeste aan vroeger doet denken, is pastei. In twee -ik kom uit een gezin met vijf kinderen- ouderwetse Arcopal schalen werd eerst een laag aardappelpuree gedaan. Daarboven op een mengsel van gehakt, allerlei groenten en glasnoedels. Dat was allemaal al gaar. Gewokt, denk ik. Daaroverheen weer een flinke laag puree en voordat er paneermeel en wat boter over gestrooid werd, maakte mijn moeder strepen met een vork.

De boel ging de oven in en dan werd de tafel gedekt. Met een mooi tafelkleed en fraai gekleurde raffia onderzetters. Karaffen met water en glazen en -heel erg- een grote fles tomatenketchup. Het gerecht had genoeg smaak, maar blijkbaar vonden we het erbij horen. We moesten netjes met mes en vork eten, maar dit is echt iets waarbij je genoeg hebt aan een vork. Of een lepel, want dat is typisch Indisch.

We aten dit gerecht heel graag. Er hoefde geen tweede groente op tafel te komen voor de kieskeurige eters, want zonder enige aansporing waren de schalen snel leeg. Waarom we bijna nooit pastei eten, weet ik ook niet. Misschien wel omdat ik er niet om vraag. Want ik denk dat ik toch bang ben dat het niet zo smaakt als vroeger toen mijn ouders het maakten.

2 gedachten over “Dag 4783: Tea Topics vraag 66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *