Dag 4784: Vreemde dromen

Dat ik tientallen jaren vrijwel iedere avond droom dat ik reis met het openbaar vervoer heb ik eerder verteld. Die vaak heel bijzondere dromen gaan niet altijd over een ritje in de bus, tram of trein. Vreemd genoeg zit ik nooit in de metro. Het stomme is dat ik dus ook meteen droom over strippenkaarten. In kleur en dan zijn die vervoersbewijzen blauw.

Bijna altijd moet ik eerst op zoek naar strippenkaarten. Het kost me altijd enorm veel moeite om ze te pakken te krijgen. Nooit heb ik er eentje op zak. En als ik er eentje gescoord heb ermee de bus in wil, blijk ik weer te weinig strippen te hebben. Soms ben ik zelfs een beetje in paniek, want blijkbaar wil ik in mijn dromen niet zwart- of grijsrijden.

Soms word ik een beetje moe van die dromen die steeds terugkeren. Wat zouden ze betekenen? Misschien wil ik het helemaal niet weten omdat ik wellicht toch een beetje raar in mijn hoofd ben. Het lijkt me fijn als ik een keertje ergens anders van droom. Of dat die strippenkaartenjacht eindelijk een keertje afgelopen is.

Hoe oud moet ik worden voordat de OV chipkaart zijn intrede doet in mijn dromen? Moet ik dan koortsachtig op zoek naar apparaten waarmee ik mijn saldo kan opwaarderen? Nou, inmiddels kan je dat op een groot aantal plekken waar ik weleens kom. Vandaag zag ik een splinternieuwe in de supermarkt. Tussen de handscanners en de Pokémonkaarten.

Maar ja, dan zal je zien dat ik mijn toekomstige dromen loop te klooien met mijn pinpas- dat ik dan net het laatste cijfer verkeerd intoets. Net zoals in die dromen waarin ik moet bellen. Gebruikmakend van een draaischijftoestel uit mijn jeugd blijf ik altijd steken bij de laatste twee cijfers. Toch maar eens een boekje over het duiden van dromen kopen.

4 gedachten over “Dag 4784: Vreemde dromen

 1. Linda

  Hahahaha wat heb jij aparte dromen en komen ze elke keer terug? Ik ben eigenlijk ook wel heel benieuwd wat dat dan kan betekenen..

  Reageren
 2. Myrna

  Ik droom ook altijd hetzelfde. Een telefoon waarbij ik het nummer niet gedraaid of ingetoetst krijg is er ook een van.
  Bizar hè

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *