Dag 4785: Boodschappenlijstje

Zelf weiger ik nog steeds boodschappenlijstjes te maken. Want dat geheugen moet getraind worden en als ik twee keer terug moet naar de supermarkt omdat ik weer wat vergeten ben, doe ik misschien beter mijn best om alles te onthouden.

Van een vriendin kreeg ik de tip om in ieder geval te onthouden hoeveel verschillende producten ik moet hebben- dan loop ik misschien te prevelen in de gangpaden, maar dan kan ik me hopelijk wel herinneren wat er op het lijstje in mijn hoofd stond.

Maar er zijn zat mensen die wel een lijstje op papier maken omdat ze niks willen vergeten. Het boodschappenlijstje op de foto zat waarschijnlijk al in het mandje dat ik gebruikte en toen plakte het vast aan de verpakking met ham voor Mika’s tosti’s.

Thuis vond ik het en omdat ik keek wat ik ging weggooien.las ik wat er op het briefje stond. Nou, daar kan je een heel onderzoek aan wijden. Wie zal het geschreven hebben? Iemand die voor iedere winkel een apart lijstje had? In ieder geval iemand die slechts vier dingen nodig had.

Het werd geschreven in een keurig handschrift. Geen beverige letters, eerder iets dat geschreven had kunnen zijn door een veertiger. En ik denk dat de boodschappen niet voor een ander zijn- anders had er wel een aantal bij de bananen gestaan en hoeveel kipfilet gekocht moest worden.

Het is een intrigerend lijstje.Wat is roasted pork kipfilet? Pork is varkensvlees en dus geen kip.Dat je de tht datum van karnemelk opschrijft, snap ik wel. Maar apart verpakte koekjes die tenminste een week of zeven houdbaar moeten zijn? Is het voor iemand die zelden in de winkel komt?

Een handgeschreven lijstje voor slechts vier boodschappen. Misschien waren er ook briefjes voor andere winkels. Dat hoop ik maar, want het lijkt me niet feestelijk als je een lijstje moet schrijven voor zo weinig boodschappen.

7 gedachten over “Dag 4785: Boodschappenlijstje

 1. Linda

  Hahahaha en gewoon de paden langslopen, dan zie je ook wat je moest hebben, alleen niet handig als je haast hebt…je kan wel voor de zekerheid een lijstje maken en niet gebruiken totdat je er niet meer uitkomt.

  Reageren
 2. Rona

  Daar gebruik ik mijn mobiel voor, of je kunt zoals ik Laats zag in de supermarkt iemand opbellen en dan je boodschappenlijstje laten voorlezen ?!? hahahahaha

  goed weekend ! 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Oh ja, het kan ook met een telefoon! Ik stond een keer in een volle slagerij. Was iemand eindelijk aan de beurt- ging hij uitgebreid met het thuisfront bellen om te overleggen wat hij zou gaan kopen….. Ik ben de winkel uitgelopen.

   Fijn weekend!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *