Dag 4786 : Pasen

Afgelopen woensdag was ik bij Action en daar zag ik één kant van een gangpad dat vol stond met paasspullen. Pasen! De kerstman heeft net zijn hielen gelicht en opeens is het al tijd voor eitjes en ander paasspul. Snel maakte ik bovenstaande foto om ‘m aan mijn vriendinnen. te sturen. Wanneer is het eigenlijk Pasen, zette ik erbij.

Inmiddels weet ik dat de meeste mensen op 9 en 10 april ’s ochtends paaseieren zoeken en ’s avonds gaan gourmetten. Want het Paasfeest is tegenwoordig ook een vreetfestijn geworden. Wij hebben een NEE/NEE sticker op de brievenbus, dus ik zal niet gewaarschuwd worden wanneer de gourmetpakketten weer in de winkels liggen.

Op de foto staat het schap met paasknutselbenodigdheden. Daar ga ik niets van kopen, want ik heb de schurft aan knutselen. We hebben leuke melamine bordjes, kommen en bekers met paasplaatjes uit Gouden Boekjes en dat vind ik meer dan genoeg. Zelfs een gele tafelloper ga ik niet aanschaffen.

Zouden ze bij Action zijn vergeten dat het over een maand Valentijnsdag is? Dat is ook zoiets dat steeds populairder is geworden en als de gemiddelde Nederlander het leuk vind, springt de commercie er meteen bovenop. Maar goed, al dat hartjesgedoe hoeft voor mij helemaal niet. Dan zie ik nog liever houten eieren die je kunt opleuken. En vooruit- misschien koop ik e volgende keer toch een paar kuikentjes en chocolade eitjes.

6 gedachten over “Dag 4786 : Pasen

 1. Cindy

  Ik kijk liever maanden lang naar de paaseitjes in de winkel dan maanden lang die kerstmeuk te moeten zien haha. Love it, teken dat december weer voorbij is.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   December blijft een rotmaand. Al die zogenaamde gezelligheid en vreterij. We hebben januari weer achter de rug!

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ga me steeds meer ergeren aan al die zogenaamde feestdagen. Het wordt je allemaal door de strot geduwd!

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Daar kan ik het niet tegen. Er zijn ook veel mensen die niet eens weten wat al die religieuze feestdagen inhouden. Ze denken vast dt het gewone vrije dagen zijn.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *