Dag 4789: IJs

De afgelopen week heeft het hier verschrikkelijk geregend. Hele dagen lang. Dus toen in de krant stond dat het eindelijk op zou houden met regenen en dat de temperatuur ging dalen, was ik wel een beetje blij. Want je kunt je lekker warm kleden en dan is wandelen geen probleem. Beter dan helemaal doorweekt thuiskomen.

Maar dat betekende niet dat ik er vanochtend comfortabel bijliep. Natuurlijk droeg ik een fijne jurk met een vestje, een dikke maillot, stevige laarzen en een lange jas en een sjaal. So far so good. Maar mijn handen waren binnen een paar minuten ijskoud. Ondanks die handschoenen waar ik wel wat van verwachtte. Miskoop dus.

Overal om me heen zag ik ijs. Nog niet op de sloot, maar enkele plassen op de stoep waren wel bevroren. Net als het gras en struiken. Op dit moment schijnt de zon heel enthousiast. Dat belooft waarschijnlijk een zeer koude nacht te worden. Dus ik leen morgen maar een paar wollen handschoenen van Mika.

Zo koud was het vanochtend. Er lag een klein laagje op de kliko. Ook op de brug waar Apollo zo graag overheen loopt. Gelukkig was het niet glad en gleden we niet uit. Best mooi, al dat wit, maar ik hoop toch dat men niet gaat rekenen op een Elfstedentocht.

4 gedachten over “Dag 4789: IJs

 1. Linda

  Zag ook later pas, dat het allemaal bevroren was…in het donker was dat niet te zien…maar was een heerlijke gezonde dag vandaag, geen regen en volop zon.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Koud is helemaal niet zo eg. Heb een hekel aan regen. Maar hey was wel behoorlijk fris- ik moet er nog aan wennen.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die kou trekt in je botten en dat is zo vervelend. Mijn handen zijn bijna bevroren als ik gewandeld heb. Dat doet pijn!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *