Dag 4793: Grijs

Het is eindelijk zover: mijn haar begint aardig grijs te worden. Het zou een kostbare onderneming zijn, dat wit laten verven van mijn haar. En eigenlijk heeft het wel iets spannends, dat hele proces van natuurlijk grijs worden. Er zijn vrouwen die de haarverf laten uitgroeien en zoiets is nog spannender, want de uitgroei gaat nooit zo snel als je dat graag wilt.

Het is alweer decennia geleden dat ik mijn haar verfde. Zo ongeveer alle kleuren van de regenboog heb ik gehad en het grootste succes was wel dat kobaltblauwe kapsel waarmee ik liep toen ik begin twintig was. Nu kan zoiets niet meer- bij een oude kop staat het een beetje aanstellerig. In ieder geval ben ik het niet meer van plan.

Mijn moeder was ook in de zestig toen ze grijs begon te worden. Of ze het erg vond, kan ik haar helaas niet meer vragen. Maar ik denk van niet en ze zou zeker niet overwogen hebben het haar te verven. Mijn oma deed het wel, ze koos daarvoor een hele donkerbruine tint. Dat was beter dan blauwzwart, want dan zie je er meteen uit als Tante Cor van Martin Morero.

Als ik mijn haarborstel reinig, zitten er steeds meer grijze haren tussen. Dat er sowieso haren uit mijn hoofd vallen, vind ik erg jammer, maar ik raak toch liever de zwarte kwijt. Misschien ga ik mijn hoofd maar ieder jaar fotograferen om te zien hoe snel ik helemaal grijs ben. Deze maakte ik vandaag:

5 gedachten over “Dag 4793: Grijs

 1. Linda

  Bij donker haar zie je het meer dan bij wat lichter haar…maar tegenwoordig is het dus hip om het gewoon te laten gaan..

  Reageren
  1. Linda

   Ik ook nog niet, hoor Myr…maar vind t wel gedurfd van mensen die het wel doen…mooie is, dat het nu gewoon geaccepteerd word.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *