Dag 4799: SCRIBZEE

Vroeger gebruikte ik gebonden gelinieerde notitieboeken voor mijn dagelijkse mijmeringen en gezeur. Maar ik vond dat op een gegeven moment niet meer zo prettig schrijven, want dan moest ik de bladzijden steeds plat vouwen om snel mijn gedachten op papier te zetten. Dus toen ik eergisteren bij Action was, zocht ik een notitieboek met een spiraalband.

Die had ik meteen gevonden en toen ik ‘m opensloeg om te zien hoe de pagina’s eruitzagen, viel mijn oog op de binnenkant van het schutblad. Het blijkt dat ik een Oxford notitieboek heb gekocht en er is een speciale app waarmee je je aantekeningen makkelijk kunt fotograferen en archiveren.

SCRIBZEE is gratis te downloaden en dat heb ik dan ook meteen gedaan. In de tram op weg naar huis , want ik zat me toch te vervelen. Alle mogelijkheden van de app heb ik nog niet uitgeprobeerd. Maar ik heb al uitgevogeld dat ik mijn aantekeningen netjes op kan slaan. Door er een foto van te maken. Een notitie komt gelijk terecht in het archief. Op mijn telefoon.

Kijk eens hoe netjes het licht beschreven blad in mijn archief terecht is gekomen. Als ik gewoon een foto gemaakt `zou hebben, stond de tekst er vast schots en scheef op. En als ik zou besluiten mijn dagboek te delen, kan ik dat met een druk op de knop doen.

Maar voorlopig ben ik nog niet aan het schrijven. Normaal zet ik mijn naam op het papier als ik bijvoorbeeld een nieuwe pen aan het uitproberen ben. De namen van mijn hondenkinderen schreef ik met een vulpotlood en ik denk dat het alleen maar duidelijker wordt als ik ga schrijven met een balpen. Zal ik ook maar een mooie gaan kopen?

2 gedachten over “Dag 4799: SCRIBZEE

 1. Linda

  Wat een handig iets is dat…lweet je nog.als je op school een nieuw schrift kreeg, dat je dan altijd op z’n moest ging schrijven en voelde zo fijn dat nieuwe onbeschreven papier…paar bladzijden verder werd t al steeds minder mooi..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De eerste woorden zorgvuldig op papier gezet zonder geknoei en doorhalingen. En dat handschrift werd allengs onleesbaarder 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *