Dag 4818: Tea Topics vraag 71

Sinds mijn moeder er niet meer is, bel ik niemand om mijn hart te luchten. Er zijn heus wel mensen bij wie ik mijn ei kwijt kan, maar bellen deed ik alleen met mijn moeder. Zij kon mijn boosheid- met zielige verhalen wenste ik haar niet op te zadelen- begrijpen. En ze gaf me goede raad. Plus tegengas als dat echt nodig was.

Gelukkig heb ik ook vriendinnen met wie ik tientallen keren per dag converseer via WhatsApp. We hebben het dan ook over dingen die ik met mijn moeder besprak. Vreemd genoeg kunnen wij last hebben van dezelfde zaken. Of juist heel veel plezier, want het is geen klaagchat. En als we dan eens iets te klagen hebben, trekken we elkaar uit de put.

Dat we niet bellen, vind ik geen enkel probleem. Het is namelijk fijn om de gesprekken te kunnen lezen. Kunnen we een minuut later snel even op iets terugkomen door een opmerking naar voren te halen. Het is een geweldige uitvinding, WhatsApp. Nog nagenoeg gratis ook- vroeger kende ik meisjes die maandelijks voor honderden euro’s sms-ten.

6 gedachten over “Dag 4818: Tea Topics vraag 71

 1. Linda

  Dat is een gemis, hè, ze kon je door en door…appen is heel fijn, je kan alles kwijt, en is zeker geen klaagchat, maar zo als het leven is 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik mis mijn moeder ontzettend- het verdriet en het gemis slijten echt niet. Gelukkig heb ik hele fijne vriendinnen!

   Reageren
 2. Cindy

  Wat een gemis dan he? Heb gelukkig een heel fijne buurvrouw (die ook een vriendin is) bij wie ik altijd even lekker mijn ei kwijt kan, en vice versa ook natuurlijk. Heb voornamelijk mannelijke vrienden en dat is toch anders. Gelukkig ook een aantal vrouwelijke collega’s met wie ik ook steeds meer privé optrek. (dat is pas sinds mijn nieuwe functie vanaf 2020, wat een fijn team!)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Leuk dat je fijne collega’s hebt die je ook nog privé ziet.Mannelijke vrienden zijn heel leuk, maarte blijven wel mannen hè.
   Fijn, zo’n buurvouw/vriendin!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *