Dag 4828: Jeugdherinneringen

Soms kan ik uren rondhangen op Instagram. Zonde van mijn tijd? Ja, soms wel. Na twintig Wednesday dansjes en filmpjes waar men Flowers van Miley Cyrus onder heeft gezet , ga ik maar weer eens een boek lezen terwijl ik naar rustgevende pianomuziek luister. Maar heel af en toe kom ik iets tegen waar ik echt plezier aan beleef.

Zoals die foto’s van stellen, soms zelfs hele families, die precies dezelfde outfit dragen. Laatst zag ik zelfs bewegende beelden van twee mensen die ook nog eens synchroon liepen! Doen ze het erom of hebben ze domweg dezelfde smaak? Schoolfoto’s uit de zeventiger en tachtiger jaren zijn hilarisch. Althans, de kiekjes die op Instagram geplaatst zijn.

Big hair, matjes en blauwe oogschaduw- je kunt het zo gek niet bedenken. De kleding is meestal ook niet om aan te zien. Zou ik er ook zo idioot bijgelopen hebben? Vast wel. In ieder geval zijn er gelukkig weinig foto’s van. Dus kan ik zitten schuddebuiken bij het aanschouwen van anderen die wel op het internet staan.

Laatst viel mijn oog op een account dat Remember Old Time heet. Erg leuk voor zestigers die soms kunnen wegdromen bij foto’s van vroeger. Ach, een kilt had ik ook. Eentje die keurig tot tot iets onder de knie viel. Maar die ik liet vermaken tot minirok, te dragen met Doc Martens. In die tijd kocht ik nog elpees en bestonden er geen smartphones.

De bijbehorende website is een beetje Amerikaans, dus ik zie vaak etenswaren en speelgoed waar ik geen jeugdherinneringen aan heb. Maar het blijft leuk om af en toe rond te kijken. Er zal vast een Nederlands equivalent zijn, maar ik ga daar niet naar zoeken. Want dat gaat allemaal af van mijn kostbare leestijd.

2 gedachten over “Dag 4828: Jeugdherinneringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *