Dag 4834: Kerkperikelen

Sinds de twee predikanten van de kerk waarin we allemaal gedoopt zijn mijn moeder en later ons zo goed hebben bijgestaan, komen we wat vaker in het godshuis in ons geboortedorp. We hebben al tegen elkaar gezegd dat we dat vaker zouden moeten doen. We zijn meen ik ook allemaal lid geworden van de nieuwsbrief.

Ja, ik lees alles. En ik ben onder de indruk van de goede dingen die ze doen. Als ik de loterij win en weer terugga naar mijn geboortegrond ga ik misschien wel iedere zondag naar de kerk. Helaas zijn de twee predikanten waar wij zulke mooie herinneringen aan hebben inmiddels elders werkzaam.

Van een zusje heb ik gehoord dat de opvolging nogal wat voeten in de aarde heeft. Het lijkt erop dat men wil de conservatieve kant op wil, dus geen popmuziek en moderne koren. Dat vind ik heel jammer, want het zorgde er voor dat er meer jonge mensen naar de kerk kwamen. Dat is toch de bedoeling? Want er moet toch een nieuwe generatie kerkgangers komen?

Vandaag kreeg ik de nieuwsbrief weer. Er werden leuke activiteiten aangekondigd, maar er stond ook iets in waar ik een beetje boos van werd. Blijkbaar heeft de organist een aardig moppie gespeeld, maar een gedeelte van de aanwezigen was daar niet blij mee. Want het orgelspel duurde te lang. Dus klommen ze in de pen.

Eén van de predikanten- toevallig een hele sympathieke man aan wie we ook goede herinneringen hebben- heeft gereageerd op de klachten. Hij gaf toe dat hij niet op de hoogte was van het feit dat de organist iets bijzonders uit had gekozen. Maar als ik zijn reactie goed lees, werd er niet erg respectvol geschreven over het orgelspel.

Getverdemme, wat heb je toch een nare mensen. En misschien verwacht ik wel veel te veel van mensen die kerkdiensten bezoeken. Het `zijn maar mensen, geen halve heiligen. Nu vraag ik me af hoeveel zeikerds er in die kerk rondlopen. Want die orgelmuziek zal toch geen uren hebben geduurd?

2 gedachten over “Dag 4834: Kerkperikelen

 1. Linda

  Klagers heb je overal…beetje moderne koren en gospel is best gezellig en zeker als je wat meer jongeren wil aantrekken.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jammer hoor. Men wil de kerk straks toch lekker vol hebben? Nu jagen ze jonge mensen gewoon weg.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *