Dag 4835: Boekenmolen

Laatst had ik weer zo’n theezakjesvraag die ik maar links heb laten liggen. Hoe mijn droomhuis eruitzag, wilde men weten. Nou, dat heb ik al vaak genoeg beschreven. Waarschijnlijk zal het toch wel altijd een droom blijven, dat huis. Het is in de loop der jaren trouwens wel iets veranderd, want sinds ik honden heb, wil ik een hele grote tuin en een lift.

Ook denk ik dat het misschien een goed idee zou zijn om de boekenkasten uit de woonkamer te halen. Het lijkt me weleens leuk om de muren weer eens te zien. Dan kan ik ook prenten kopen om op te hangen. Het is voor mijn huisgenoten ook wel aardig om niet de hele dag tegen boeken aan te kijken.

Maar helemaal zonder boeken gaat het natuurlijk niet. Dus zou ik de boekenmolen naar beneden willen halen. Daar kan heel wat in en het lijkt me leuk om daar de te lezen boeken in te zetten. Het is best een mooi ding en het is zonde dat ‘ie al jarenlang in een donker hoekje in mijn werkkamer staat.

Ooit stond het in een zelfstandige boekhandel in dit dorp. Helaas is die winkel allang weg. Het was een ouderwetse boekhandel- goed gesorteerd en het paar dat in de winkel stond, had er verstand van. Ze hebben me zo’n twintig jaar geleden de Harry Potter boeken aangeraden, maar ik dacht dat het niets voor mij was.

Er is nu wel een Bruna in het dorp, maar dat is eigenlijk een kantoorboekhandel. Toevallig verkopen ze ook goede boeken en de winkel wordt gerund door dames die zelf veel lezen. Maar het is geen sfeervolle winkel, eerder een soort IKEA met boeken, tijdschriften en viltstiften. Eigenlijk lijken mijn kamers nog meer op een boekhandel.

4 gedachten over “Dag 4835: Boekenmolen

 1. chucky1012

  Dat is een handige draaimolen voor boeken.
  Hihihi grappig geschreven.
  Ik ben zeer benieuwd wat er aan de muren voor prachtige prenten etc. gehangen
  zullen worden.

  Geniet van het weekend Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik hou heel erg van kunst en ik zou graag meer aan de wanden willen hebben. Nu staat bijna overal een boekenkast voor.
   Jij ook een fijn weekend!
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *