Dag 4837: Sneeuw

Toen Apollo en ik de voordeur uitliepen, voelde ik het al: er vielen geen lichte regendruppels, maar het was sneeuw. Het bleef gelukkig niet liggen op de natte grond, maar op mijn jas dan weer wel. Bah, ik had me net zo zitten verheugen op het voorjaar en opeens leek het weer hartje winter.

De magnolia’s in de tuin zitten boordevol knoppen, maar ik vrees dat het langer dan twee weken zal duren voordat alles in bloei staat. Over twee weken is het de sterfdag van mijn vader en meestal zien we dan een overvloedige roze bloemenpracht.

Het schijnt de komende tijd nog bar en boos te worden. Veel regen, maar ook kou. Het is een verschrikkelijke combinatie. Niet erg goed voor oude honden met een gevoelige buik. Ook niet voor zijn moeder. Voorlopig trek ik mijn winterjassen maar weer aan.

7 gedachten over “Dag 4837: Sneeuw

  1. Pippi Bericht auteur

   Inderdaad- regen die kou kan ik me kleden. Die regen is afschuwelijk. Apollo heeft gisteravond met een handdoek over zich heen op de bank gelegen, want ik kreeg hem niet goed droog gewreven.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was ook maar een hele lichte sneeuwval hoor. Maar ook voor mij kan het voorjaar niet gauw genoeg aanbreken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *