Dag 4844: Brutale bejaarden

Ben ik trouwens al bejaard met mijn 61 jaar? Er zijn heus wel dagen dat ik het gevoel heb dat ik al 80 ben, maar meestal heb ik het idee dat ik niet veel ouder ben dan 45. Maar het wordt zo langzamerhand wel tijd om niet zo te mopperen op oude mensen.

Nu klink ik als een mensenhater, want ik ben ook al niet zo dol op kinderen. Dan ga ik nu weer eens zaniken over ouden van dagen. Misschien moet ik wat minder vaak boodschappen doen als het halve bejaardentehuis inkopen doet.

Want ze rijden je gewoon aan met hun karretjes. Ooit zei een Britse komiek old age pension is a license to kill. De laatste jaren wordt het me niet meer toegesnauwd, maar ik ben de opmerking Jij hebt de oorlog niet meegemaakt niet vergeten.

Waarschijnlijk vinden veel oude mensen dat ze overal voorrang verdienen. Als ik in de rij voor een kassa sta, zie ik ze regelmatig voorpiepen. Zaterdag maakten Renée en ik het ook weer mee. Hoe grijzer, des te brutaler, denk ik weleens. We hebben er maar om gelachen.

Natuurlijk ging ze pal voor ons zitten en vlak voordat het evenement begon, schoot ze opeens naar een plek op de eerste rij. Bijna de vrouw die inmiddels rechts was gaan zitten omver duwend. We gingen er meteen van uit dat ze de eerste handtekening van Toon Tellegen zou scoren.

Maar ze zat nog toen we bij haar zitplaats waren aangekomen. Wij kenen elkaar aan en telden nog net niet af. Zou ze opeens voor ons schieten zoals ze dat eerder ook had gedaan? Vreemd genoeg dus niet, maar ze worstelde zich wel door de rij wachtenden achter ons heen, op weg naar de uitgang.

Zullen wij later ook zo worden? Natuurlijk beweren we nu van niet, maar dat hebben die brutale bejaarden vast ook gedacht toen ze nog betrekkelijk jong waren. We snappen gewoon niet dat sommige oudjes niet doorhebben dat ze af en toe asociaal bezig zijn.

6 gedachten over “Dag 4844: Brutale bejaarden

 1. Rona

  hoi
  mijn schoonmoeder zei dat de ouwtjes elkaar ook lopen te pesten in het verzorgingshuis,bijvoorbeeld omdat de ene een mooiere kamer had dan de ander, of omdat ze nieuw waren daar, en dan moet je blijkbaar gepest worden ?
  We leven in een rare wereld.. Vind je dat ook zo lastig?
  Doei

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb toevallig boeken gelezen waarin het voorkwam, dat gepest in een bejaardentehuis. Tja, pesters blijven pesters, denk ik. Er wordt zo geklaagd over de jeugd van tegenwoordig, maar die zijn toch ook niet rot uit het ei gekropen?Vervelende bejaardenzijn vast h=geen leuke jongeren geweest.
   Fijne avond!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *