Dag 4845: Plassen

Of de matjes voor de zindelijkheidstraining echt goed absorberen, moet nog blijken. Wat sinds ik ze donderdagmiddag bij Action kocht, heeft Apollo niet meer in huis geplast. Niet alleen omdat ik een keer wakker werd toen hij van de bank afkwam, maar voornamelijk omdat hij de afgelopen dagen heerlijk doorgeslapen heeft.

De reden dat ik al ruim acht maanden beneden op de bank slaap, is dat ik het zo naar vind als hij ’s nachts tevergeefs staat te wachten tot ik de schuifpui openzet zodat hij in de tuin kan plassen. Er zijn honden die gaan piepen of blaffen, want Apollo loopt rustig naar de “deur”. Hoe zou hij zich voelen als ik dat helemaal niet doorheb?

Voor de zekerheid ligt hier een schoonmaakpakket bestaand uit een paar latexvrije handschoenen, een rol keukenpapier, natte desinfecterende doekjes en een plastic zak. Hopelijk heb ik die spullen niet meer nodig nu ik de matjes heb. In ieder geval heeft Apollo wel door dat ze er niet liggen om zomaar op te plassen.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik om drie uur ’s nachts schoon stond te maken. Er ging heel wat keukenpapier doorheen. Voordat ik aan het klusje begon, ging ik eerst even kijken hoe het met hem ging. Dan werd hij nog even geknuffeld en nee, dat zag hij niet als een aanmoediging het nog maar eens te doen.

4 gedachten over “Dag 4845: Plassen

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk dat er niet een al te grote plas op gedaan kan worden. Mar inderdaad, hij kan er niets aan doen en ik ruim alles met liefde op.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *