Dag 4846: Tea Topics vraag 75

Over twee weken hoop ik weer een ultiem geluksmomentje te ervaren. Want dan ga ik met twee vriendinnen een dagje kringloopwinkelen in en rond Alphen aan den Rijn. Dat hebben we al eerder gedaan en dat was een groot succes. Want ik kwam thuis met een fikse hoeveelheid kaarsen.

Het spotten van iets dat ik erg graag wil hebben, durf ik toch wel een geluksmomentje te noemen. Zoals die keer dat ik naar een boekenkast getrokken werd en daar recht op een sprookjesboek afliep. Het boek waar ik in mijn jeugd zoveel plezier aan beleefde. Het was als nieuw!

Een paar maanden geleden stond ik bij de toonbank om af te rekenen toen ik die mooie verzilverde Empire theelepeltjes van Douwe Egberts zag liggen. Als ik mijn zusje Renée niet had beloofd om ze voor haar te zoeken, waren ze in mijn eigen besteklade terechtgekomen.

En iedere keer dat ik Gouden Boekjes melamine serviesgoed aantref, wil ik bijna een vreugdedansje doen. Inmiddels koop ik niet meer alle melamine spullen die ik in kringloopwinkels tegenkom. Je kunt niet alles kopen en over het opbergen ervan maar niet te zwijgen.

Natuurlijk bezorgen mensen en dieren me ook ultieme geluksmomentjes. Iedere ochtend ben ik weer blij dat ik Apollo zie en de meisjes zorgen ook voor een geluksgevoel. Net als familiebijeenkomsten en het gezicht van mijn zoon als hij enthousiast vertelt over zijn werk.

Eigenlijk ben ik wel een positivo, want ik probeer altijd halfvolle glazen en het moois op deze aarde te zien. En als ik een keer in de put zit, omring ik me gauw met dingen die me blij maken. Dan pak ik een fijn boek, draai mooie muziek, drink en eet ik iets lekkers en steek ik wierook op.

4 gedachten over “Dag 4846: Tea Topics vraag 75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *