Dag 4848: Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn zeer populair. De ene na de andere buurtgenoot laat er enkele op het dak zetten. Wij ook. We hebben geen energievretende vaatwasser en wasdroger, maar we waren toch erg benieuwd hoeveel we kunnen besparen. We hebben wel een belachelijk groot televisietoestel dat egr veel stroom kost. Als je nagaat hoe vaak dat ding aan staat, is het een goed idee om zonnepanelen te nemen.

Er kwamen maar liefst drie mannen die de panelen installeerden, maar ze waren dan ook binnen een paar uur klaar. We moesten ook nog een nieuwe meterkast, want ik denk dat we er eentje uit de jaren zeventig hadden. Zo’n ouderwetse met stoppen. Die je altijd in voorraad moest hebben omdat je anders in de problemen kon komen als er eentje uitknalde.

Dit kastje staat op zolder en als het blaadje groep oplicht, wordt er genoeg zonne energie opgewekt om te gaan besparen op stroom. Maar ik kijk wel eerst naar buiten om te kijken of de zon lekker staat te schijnen, dan weet ik zeker dat ik goed zit. Want ik wil toch bewuster omgaan met energie.

Op de onderste teller wordt aangegeven hoe het zit met ons stroomgebruik. Toen de installateurs het pand verlieten, stond de teller op 081053 en tien seconden geleden stond ‘ie op 081033. Nu maar hopen dat we volgend jaar een plezierige eindafrekening hebben.

6 gedachten over “Dag 4848: Zonnepanelen

 1. Cindy

  Daar gaan jullie geen spijt van krijgen. Heb zelf ook zonnepanelen (gelukkig gekregen van de woningbouwvereniging, zonder huurverhoging) en wek iets meer op dan ik verbruik.
  Gebruik iets van 1300 kwh per jaar en wekte afgelopen jaar 1400 kwh op, heb er maar 5 hoor.
  Erg fijn, scheelt toch weer.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, dat noem ik nog eens een flinke besparing! Dan heb je nog een reden om te hopen dat de zon flink gaat schijnen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *