Dag 4849: Magnolia’s

Nog twee nachtjes slapen en dan is het 20 maart. Het zag er lang naar uit dat de tuin op mijn vaders sterfdag een kale boel zou zijn, maar ik geloof dat het toch meevalt. Want vooral de magnolia’s zitten vol met knoppen. De stermagnolia staat trouwens al flink te bloeien en ik heb ook al heel wat roze bloemen gespot.

Het is de afgelopen dagen vrij zonnig geweest en dat zal wel geholpen hebben. Of op maandag een explosie van roze magnoliabloesems te zien is, durf ik niet te verwachten. Maar er zal steeds meer gaan uitkomen. Het liefst niet tegelijk, want dat betekent dat we over een dag of tien dan bijna uitglijden over de uitgevallen bloemen.

Voorlopig zijn de borders nog ware modderbaden, maar we hebben al gezien dat de rozen de winter goed hebben doorstaan, net als de hortensia’s en de rododendrons. En de vlinderstruiken zijn werkelijk niet kapot te krijgen. Maar eerst bloeien de magnolia’s. Omdat we nog steeds geen forsythia hebben geplant, begint ons voorjaar met de magnolia’s.

We hebben nog niet besloten wat we dit jaar gaan aanschaffen als we weer eens naar een tuincentrum gaan. Misschien zetten we ook el wat grassen in de achtertuin, want die doen het daar waarschijnlijk net zo goed als in de voortuin. In ieder geval willen niet weer veel geld uitgeven aan planten die het maar een paar maanden goed doen.

We gaan wel wat potten kopen die we gaan vullen met zonnebloemen. Zelf gekweekte natuurlijk. Vorig jaar deden ze het zo goed in de voortuin en we hebben nog heel veel zonnebloemzaden in voorraad. Er liggen ook nog zakjes met bijen- en vlindermixen. We zullen dit jaar met beleid zaaien, want we deden dat de afgelopen jaren zo royaal dat de vaste planten bijna overwoekerd werden. Laat het voorjaar maar komen!

7 gedachten over “Dag 4849: Magnolia’s

  1. Pippi Bericht auteur

   De tin ziet er dan een stuk mooier uit. En meestal gaat alles bloeien als het weer wat beter s.
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mijn moeder had een hele mooie in haar tuin en gelukkig doen die van ons het ook erg goed.
   Fijne zondag!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *