Dag 4850: Stemmen

Afgelopen woensdag was het weer tijd om te stemmen. Dat sla ik nooit over, want ik dit recht vind ik ook een plicht omdat er hard voor gestreden is. Het is ondankbaar als je je stembiljet in de prullenbak deponeert, vind ik. Dus ging ik een paar dagen geleden maar op stap. In de regen.

Sinds ik in deze buurt woon, is het dichtstbijzijnde stemlokaal meerdere keren van plek veranderd. Eerst kon je stemmen in de basisschool van Mika, daarna in de school daarnaast en vorige keer moesten we naar het gymlokaal waar beide scholen gebruik van maken.

Maar er stond geen vlag en ik kon ook geen bewegwijzering vinden. Er stond een man in het rond te kijken- ook hij had gedacht dat hij terecht zou kunnen in het gymlokaal. Dus sprak ik hem maar aan en bedacht ik dat het vast online bevinden zou zijn waar we moesten zijn.

Nou, dat viel tegen. Mijn zoekvraag leverde berichten van een paar jaar geleden op. Het was maar goed dat op een man naar ons toe kwam op zijn fiets. Hij dacht dat er waarschijnlijk gestemd kon worden in het buurthuis en misschien wel in het gymlokaal van twee andere basisscholen.

Hij stapte weer op zijn fiets om te gaan kijken en die andere meneer en ii waren al onderweg toen we de behulpzame fietser weer zagen. We hoefden gelukkig niet al te ver te lopen en konden terecht in het tweede gymnastiekgebouw. We waren de enigen niet.

Er stond een gigantische rij en ik hoorde van de mevrouw die stemmers zat te tellen dat het al flink druk was geweest. Terwijl ik inde rij stond, hoorde ik dat veel mensen de regels op hun uitnodiging niet hadden gelezen. Dus moesten ze onverrichterzake weer naar huis.

Er kwam ook iemand terug naar de uitdeler van de stembiljetten omdat een onverlaat het rode potlood had gejat. Als ik langer was gebleven, had ik vast meegemaakt dat er stemmers waren die hun twee biljetten in de verkeerde bussen hadden gedeponeerd.

’s Avonds las ik in de krant dat er te weinig stemlokalen waren en dat er overal lange rijen waren. Er waren ook te weinig stemmentellers waardoor er tot diep in de nacht gewerkt moest worden. Maar goed, ik had gestemd. Voor mezelf en Ronald. Mika is later zelf gegaan.

2 gedachten over “Dag 4850: Stemmen

 1. Linda

  Dat klinkt als een stelletje ongeregeld…ik ben dit keer ondankbaar geweest, voor het eerst..ik heb ook mee gekregen, er is gevochten voor stemrecht..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Typisch Spijkenisse, vind ik. Ja, jammer dat je je er deze keer niet toe kon zetten. Volgende keer beter.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *