Dag 4851: Zwartrijden

Vanochtend kwam ik er achter dat mijn ov-chipkaart verlopen was. Vervelend, want ik stond op het uit te vertrekken naar een vriendin. Maar op het metrostation staan automaten waar je een anonieme chipkaart kunt kopen om er saldo op te zetten. Geen enkel probleem dus.

Helaas wel. De jonge vrouw die voor me stond, lukte het niet om een kaart te kopen. Toch meende ik het te moeten proberen en dat was dus tevergeefs. Dat kwam niet erg goed uit, want het is een eind lopen naar het volgende station. Het regende en we hadden allebei geen zin om te lopen.

We kunnen ook zwartrijden naar de volgende halte, zei ze. Tja, dat is nou net iets dat ik al tientallen jaren niet gedaan heb omdat ik dat niet fijn vind. Maar om nou dat roteind te gaan lopen door de regen…. We liepen al richting de poortjes toen ze meldde dat er toch geen BOA’s in de buurt waren.

Toevallig stond er een schoonmaker die aan het werk was. Aan hem heb ik uitgelegd dat we wel moesten zwartrijden naar het volgende station en toen opende hij het poortje gewoon voor ons. We moesten nog best lang op de metro wachten en ik hoopte dat er gen controleurs in zaten.

Het meisje kwam gezellig naast me zitten en ze vertelde dat we met de lift naar de begane grond moesten gaan, want dan hoefden we niet door de poortjes. Bij de automaat kochten we onze kaartjes en ze bleef bij me staan totdat ik een nieuwe chipkaart met een saldo van een tientje had.

Dat vond ik zo lief van haar. Ze dacht vast dat ze een oude vrouw van dienst kon zijn en dat was eigenlijk ook zo. Zonder haar was ik toch gaan lopen. Ze vertelde dat er een app was waarmee je kon checken waar er gecontroleerd werd. Dat doen jonge mensen zo, hoorde ik.

Tja, ze had mijn kleindochter kunnen zijn. En ik ben ook echt een oude vrouw. Het was trouwens een tip waar ik niks mee ga doen hoor. Want je hoort te betalen voor diensten. Maar ik was wel blij dat ik weer eens een leuke ervaring had met de jeugd van tegenwoordig.

6 gedachten over “Dag 4851: Zwartrijden

 1. Linda

  Nou zeg, wat stoer van je, is toch nalatigheid van de RET..maar met z’n 2en sta je sterker hè, fijn dat ze erbij was.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hopelijk s de automaat morgenochtend gerepareerd, want dan ga ik weer naar de oogkliniek. Het was zo leuk met dat behulpzame meisje.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik koop het liefst een dagkaart die ik daarna aan een ander kan doorgeven.En voor het OV gebruik ik het pasje van Ro en ik weet niet of hij die mogelijkheid heeft aangevraagd.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *