Dag 4852: Vriendinnen

Gisteren was ik een middag met. vriendinnen. Dit is de enige foto die ik maakte. Daar heb je toch geen tijd voor als je urenlang geanimeerd zit te praten? We leerden elkaar zo’n achttien jaar geleden kennen. Destijds was ik de enige met een kind.

Nu heeft eentje een dochter van 10 en een zoon van 8 en de ander is op mijn 61e verjaardag bevallen van haar meisje. Van de ene vriendin krijg ik leestips waardoor ik weer helemaal gek ben op het lezen van kinderboeken. De andere geven we nu boeken omdat onze eigen kinderen graag lezen.

Nou ja, Mika is ermee gestopt, helaas. Hopelijk krijgt hij ooit een kind dat hij kan gaan voorlezen. Voor mijn vriendinnen hoop ik maar dat hun kinderen ook gegrepen worden door het leesvirus. Wie weet komt het nog wel goed met Mika.

Maar het is leuk dat ik nu weer zie hoe het is om jonge kinderen te hebben. Eerlijk gezegd ben ik al een heleboel dingen vergeten. Wanneer krijgen ze tandjes en hoe oud zijn de meeste kinderen als ze gaan lopen? Misschien moet ik wel een soort bijspijkercursus gaan volgen.

Inmiddels heb ik al gehoord dat kinderen tegenwoordig lekker rustig gehouden kunnen worden met tablets of smartphones waarop YouTube filmpjes kunnen worden bekeken. Die mogelijkheid had ik niet. Wel hadden we een videorecorder. Maar erg vaak keken we niet naar films.

Gelukkig ben ik te oud voor een tweede ronde. Want ik zou misschien wel in de verleiding komen als ik dat kleine grut zie. Behalve de baby, want die ging gelijk huilen toen ze me zag. De leuke tante uithangen zat er dus niet in. Maar goed, kleine kinderen hebben mij nooit leuk gevonden.

Het is fijn dat we elkaar af en toe kunnen zien. Het is wel wat minder geworden omdat er kinderen kwamen. Maar ik kan ook vaak niet vanwege Apollo, dus ik zit in feite in hetzelfde schuitje. Tegen de tijd dat deze vriendinnen kinderen in de puberleeftijd hebben, ben ik wellicht oma.

Maar ik heb ook vriendinnen die van mijn leeftijd zijn. Die hebben ook kinderen, maar die zijn allemaal volwassen. Dan heb je echt andere gesprekken. Zij hebben net zoals ik van alles met die kinderen meegemaakt. Van heel slecht slapen tot puberperikelen.

Hoe dan ook- met vriendinnen kan ik van alles bespreken. Heel verbazingwekkend aangezien ik vroeger nooit vriendinnen had omdat ik nooit iemand tegenkwam met wie ik fijn kon praten.Dat ik ze nu wel heb, maakt me heel gelukkig.

6 gedachten over “Dag 4852: Vriendinnen

 1. chucky1012

  Dat is zo fijn.
  Mooi om van alles te kunnen praten zeker als jullie kinderen van dezelfde leeftijd hebben…..
  Ook mooi om jongere kinderen met de techniek bezig te zien wat we vroeger niet hadden…….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is wel fijn als je veel te bespreken hebt. Maar we hebben het niet steeds over de kinderen hoor.
   Tablets zijn vooral handig om je kinderen bezig te houden. Dat hadden wij vroeger niet.
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Fijn dat je weer een gezellige dag had..ja de gesprekken zijn heel anders, als er kleine kinderen zijn..hebben wij straks weer, als we oma worden…heb ook altijd moeite gehad met vriendinnen, denk dat t aan mij lag, paste niet echt ergens bij 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij hebt ook geen geweldige schooltijd gehad. Ik had ook geen aansluiting met meiden. Nu gelukkig wwl!

   Reageren
   1. Myrna

    Zelfde verhaal met mij , die middelbare schooltijd had ik wel meiden waar mee ik op school bij stond maar niet mee omging. Heb pas op latere leeftijd een paar dierbare meiden leren kennen. En daar ben ik trots en zuinig op.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Er schijnen mensen te zijn die altijd vriendinnen zat hadden en hebben. Maar ik hoor daar niet bij. Maar ik ben ook dolgelukkig met de vriendinnen die ik later in mijn leven heb leren kennen.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *