Dag 4906: Kampioen

Aan het begin van ieder seizoen zegt Ronald dat Feyenoord kampioen gaat worden. Iedere keer lach ik hem uit. Want ik weet inmiddels heel goed dat je voor je lol geen Feyenoordsupporter wordt. Maar goed, sinds we samen zijn is het toch al een paar keer voorgekomen. Helaas voor hem niet zo vaak als hij voorspelde.

In 2017 gebeurde het eigelijk weer een keer- na 18 jaar hopen en steeds teleurgesteld worden. Dus toen hij het in augustus 2022 weer verkondigde, deed ik maar net alsof ik het niet hoorde. Overigens zette mijn broertje al na de eerste wedstrijd met grote letters COOLSINGEL op de teletekstpagina en zette hij het op Instagram.

Inmiddels zijn er weinig mensen die niet weten wat er vandaag is gebeurd. Ronald had er al een voorschot op genomen en hij bestelde allerlei kledingstukken. Het t-shirt dat hij ook voor mij kocht, mocht nog niet op internet getoond worden. Nu begrijp ik waarom- omdat het ontwerp gebaseerd is op het gigantische spandoek dat in De Kuip werd uitgerold.

Een paar jaar geleden kreeg Mika een setje kindervuurwerk van Renée. Met zijn vader Weerd besloten dat er na ieder doelpunt eentje in de fik gestoken mocht worden. We hadden er nog vier en ik had nog ergens een paar doosjes knalerwten. Uiteindelijk werd er drie keer geknald en nummer vier heeft de middag ook niet overleefd.

Pas diep in de tweede helft durfde ik mijn t-shirt aan te trekken. Het verschil tussen Ronald en mij is heel duidelijk: ik ben degene die heel voorzichtig is en bang is om iets te jinxen. Deze minischaal bleef de hele dag netjes in de kast staan.

Er werd in huis geen polonaise gedaan en er hoefden geen zakdoeken volgesnoten te worden. Misschien gebeurt dat wel als mijn favoriete club RKC eindelijk eens kampioen wordt. Dan dans ik in mijn uppie en janken mijn mannen van teleurstelling.

8 gedachten over “Dag 4906: Kampioen

 1. Linda

  Dus dat stond op het spandoek, die rijkelijk bekostigd werd door de supporters…hoorde het bedrag wat binnen was gehaald…goh en maar klagen dat alles zo duur is…ieder z’n ding, maar sommige dingen vind ik zo botsen met de werkelijkheid…maar ze kunnen weer feesten, goed voor de horeca…hopelijk laten ze alles heel.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In ieder geval werd het niet betaald met belastinggeld. Vond het wel chique hoor. Het za; allemaal zeer goed `zijn geweest voor de horeca. Er schijnen veel hotelboekingen te zijn geweest , want er werd twee dagen lang gefeest.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou, hier alleen wat vuurwerk. Waar Apollo doodsbang voor is. Getoeter had ik wel leuk gevonden.
   xoxo

   Reageren
 2. Cindy

  Leuk hoor, gefeliciteerd. Ronald en Mika dan 🙂
  Ben allang blij dat 020 geen kampioen is haha.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *