Dag 4907: Schermtijd

Toen ik de foto zondagochtend maakt, zei Ronald dat ik niet moest schrijven dat hij speciaal voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord het beeldscherm van de televisie stond te poetsen. Dat moet je heel regelmatig doen, El, zei hij met een licht geïrriteerde toon in zijn stem. Want hij weet natuurlijk dat ik zoiets echt nooit doe. Want ik kijk nauwelijks naar de buis, dus waarom moet ik dan alles scherp zien?

Maar ik moet zeggen dat ik de afgelopen week behoorlijk veel schermtijd had. Want op dinsdag- en donderdagavond waren er halve finales van het Eurovisie Songfestival. Daar heb ik natuurlijk naar gekeken. Hij niet, want er werd op beide avonden gevoetbald. Nou, daar had ik helemaal geen zin in, dus ik ben maar gaan kijken op de iPad. Nadat hij de Ziggo app geïnstalleerd had.

Naar de finale hebben we wel samen gekeken. Dat doen we namelijk altijd en gelukkig werd er op zaterdagavond niet gevoetbald. Ach, vast wel ergens op aarde en vaak wordt het dan ook nog eens uitgezonden, maar naar het Songfestival kijken we altijd. Mika keek ook mee, maar hij ging die avond ruim voor de uitslag met Amy naar een dansfeest in Rotterdam.

Alhoewel ik vind dat er dit jaar niet zulke geweldige liedjes bij zaten, hebben we er wel veel plezier aan beleefd. Er valt namelijk zoveel gekkigheid te zien! En lekkere wijven, heb ik begrepen. Jammer dat ze vaak niet zo’n geweldige zangstem hebben. Maar wellicht ben ik wel een beetje kritisch, want ook de winnares vond ik niet zo bijzonder.

We konden pas na één uur gaan slapen, want zo’n puntentelling duurt echt teringlang. Omdat ik nog even wilde opzoeken van wie de inzending van Slovenië een en ander had gejat, deed ik pas om twee uur mijn slaapmasker voor de ogen. En om vijf uur kwamen de kinderen met wat teveel herrie weer thuis, dus had ik uiteindelijk een kort nachtje.

Niet zo handig als er de volgende dag een belangrijke voetbalwedstrijd zou plaatsvinden. Die zou aanvangen om kwart voor vijf, maar men begon veel eerder met interessante televisie. Voor de echte supporters. Om de spanning nog eens flink op te voeren. Dat lukt hoor, want hier werd men ook een beetje nerveus. En dat terwijl ze zeker wisten dat het ging lukken.

Op deze manier liep mijn schermtijd helemaal uit de hand. Maar ik heb gekeken en het viel me zeker niet tegen. Pas na tienen hield de berichtgeving op en ik kon om kwart over elf met Apollo baar buiten. Wetende dat er op de volgende dag veel aandacht aan het kampioenschap zou worden besteed. Dat ik vandaag weer uren naar de televisie heb gekeken, moge duidelijk zijn. Morgen ga ik weer lezen.

4 gedachten over “Dag 4907: Schermtijd

 1. chucky1012

  Oh echt.
  Naar het Songfestival kijk ik ieder jaar maar helaas was me dat nu niet gelukt.
  Ja, fijn toch dat ze kampioen geworden zijn.
  Gisteren kijk ik op Rijnmond en wat een feest in de stad.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik wil nu voorlopig geen tv kjken- ik had bijna vierkante ogen. Maar het was leuk, dat Songfestival. En het kampioenschap al helemaal.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *