Dag 4912: Vogels

Zelf zie ik alleen een flink groene magnolia. Maar toen Ronald gisteren op de bank lag, viel het hem op dat er een hoop gekwetter uit de boom kwam. Hij had zijn bril op, dus hij kon heel goed zien wat er aan de hand was. En ik moest hem op zijn woord geloven, want mijn ogen zijn nog niet helemaal in orde.

Hij meende zeker zeven koolmeesjes te hebben gespot. Toen hij me daarop wees, zag ik ook wat fladderen, maar het lukt me niet om er foto’s van te maken. Die vogels zijn gewoon te snel en ik heb erg veel last van een hele beroerde camera op mijn telefoon. Daarmee kan je alleen dingen vastleggen die niet bewegen. Hunebedden of de Euromast bijvoorbeeld.

Het is niet zo vreemd dat we vogels in de tuin hebben, want we hebben nog heel wat vogelvoer dat we op willen maken. Het is natuurlijk helmaal niet nodig. Hier in de buurt zijn veel bomen en struiken. De gemeente zorgt voor groen en er zijn enkele buurtgenoten die hun tuin niet volledig bestraat hebben.

We hadden meer dan genoeg vogelvoer voor een hele winter, maar in het kerstpakket van Ronald zat ook wat. Dat moet op, want al te lang zal je het wel niet kunnen bewaren. Het liefst zien we mussen en ander klein spul genieten van het voer dat we in de buurt van de magnolia hebben opgehangen en neergezet.

Jammer dat er kraaien en eksters zijn die hun uiterste best doen om hele ballen te pakken te krijgen. Maar goed, we hebben genoeg. Eigenlijk ben ik niet zo gek op al dat voer in de tuin, want ik ben bang dat er ongedierte op af komt. Toch laat ik het toe, want ik hou zoveel van vogelgeluiden. Best vreemd voor iemand die bang is voor vogels.

7 gedachten over “Dag 4912: Vogels

  1. Pippi Bericht auteur

   Vanochtend hoorde ik het weer toen ik met Apollo liep. Links en rechts. Het was zo rustig op straat.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hier hoor ik alleen wat gekwetter hoor. Mijn moeder had altijd vogels die heel mooi konden fluiten- die heb ik nog niet gehoord.
   Ik ben bang voor vogels, maar ik hou van hun gekwetter.
   xoxo

   Reageren
 1. Rona

  hoi
  wees niet bezorgt om het vogelvoer, dat vliegt letterlijk weg met al de vogels…
  Zijn er geen katten in de buurt ?

  fijne zondag 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hoi!
   We hebben wel een keer een kat op het dak van de schuur gezien.Die werd meteen weggejaagd door de honden.
   Fijne dag!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *