Dag 4914: Warm

Het ziet er leuk uit- de zon schijnt behoorlijk en we hebben inmiddels nieuwe kussens op de bank. De lampjes die aan de schutting hangen, worden goed opgeladen. Als ik om kwart over elf op de bank lig, moet ik een slaapmasker opdoen, want anders lig ik wakker van de lichtjes. De Kaapse malva en de rhododendron staan er prima blij en de plantjes in de bak op de tafel doen het steeds beter.

Maar ik moet nog flink wennen aan het lenteweer. Het is echt niet vaak warmer dan twintig graden, maar ik ben al een paar keer naar binnen gevlucht. Lezen is niet zo makkelijk als de zon fel schijnt en eerlijk gezegd vind ik het af en toe al te warm. Pfff, in de zomer van 2022 was het tropisch heet en ik zit nu al te klagen. Ronald trouwens ook en hij is van plan er een paar ventilatoren bij te kopen.

Overigens is het voornamelijk iets te warm in de tuin. Buiten de achtertuin is het allemaal best te doen. Het is heerlijk om te wandelen. Zo ben ik al een paar keer van huis gegaan met een vestje aan. Het lijkt me fijn als ik straks met alleen een zwart zijden jurkje aan naar buiten kan. En al die zonneschijn is toch erg welkom nu we zonnepanelen hebben. Maar wat mij betreft tikken we de komende zomer de 30 graden niet meer aan.

8 gedachten over “Dag 4914: Warm

 1. Linda

  Hier precies zo hoor…vind het dan ineens zo warm en als je in de schaduw loopt is het weer fris….dan zijn we maar klagers, wij hebben er last van.

  Reageren
 2. chucky1012

  Wat een verschil in temperatuur.
  Ik zit hoog en waai bijna weg.
  Ook nu weer kan ik geen balkondeur openzetten.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, dat is een nadeel van hoog wonen- die wind.En als het niet waait en warm is, smelt je bijna weg zeker.
   xoxo

   Reageren
 3. Rona

  ja, geen 30 + temperaturen deze zomer, ik duim met je mee, veels te heet, echt niet te doen
  groetjes en een fijne dinsdag 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Laten we hopen dat er nauwelijks tot geen tropisch dagen zijn deze zomer. Ik vond het verschrikkelijk.
   Fijne dag!

   Reageren
 4. Cindy

  Ik vind het nog aardig fris… en afgelopen weekend viel het weer ook tegen vond ik, veel bewolking.
  En vaak een koude wind, vandaag ook weer. Moest naar de fysio en had een winterjas aan, wel iets dunner dan mijn standaard jas, maar toch.
  Doe mij nog maar een paar graadjes erbij, liefs 25 graden met een briesje.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Alleen in de tuin was het af en toe veel te warm. En ik ben ook twee keer naar de supermarkt geweest zonder mijn jas aan te trekken, Uiteindelijk heb ik voornamelijk binnen gezeten.25 graden met een zuchtje wind klinkt goed!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *