Dag 4917: #tbt #173

Deze onscherpe foto werd gemaakt toen mijn vader nog geen kleurenfoto;s maakte. Hoogstwaarschijnlijk omdat kleurenfilm voor het grote publiek nog niet verkrijgbaar was. Scherpstellen was blijkbaar ook een dingetje- ik kan namelijk niet zien welke kinderen hij gefotografeerd heeft.

Op Instagram zie ik tegenwoordig vaak foto’s van spullen van vroeger: Bazooka Joe kauwgom, Monchichi speelgoed aapjes en telefoons van bakeliet. En kiekjes van kinderen die op straat speelden. Letterlijk. Op plekken waar je nu binnen een kwartier tegen de klinkers wordt gereden. Er staat met grote letters boven zulke foto’s dat we het toen beter hadden.

Mijn vader maakte de foto op de straat achter het huis waarin we woonden. Als de spelende kinderen niet in zwart-wit naast een nu ouderwets ogende auto stonden, had de foto vorige week gemaakt kunnen zijn. Want alles ziet er namelijk nog steeds hetzelfde uit. Waarschijnlijk blijft het nog vele jaren zo.

Als je rechtdoor loopt, zie je de garageboxen en het kleinschalige bejaardentehuis. Rechts de boxen die horen bij de winkels waar we destijds alle boodschappen halen. Tussen de winkels en de garageboxen zat een plein en daar speelden zo ongeveer alle kinderen uit de buurt. Wij in ieder geval.

6 gedachten over “Dag 4917: #tbt #173

  1. Pippi Bericht auteur

   Technisch gezien een slechte foto, maar wel eentje die zorgt voor mooie herinneringen.
   xoxo

   Reageren
 1. Saskia

  Hi El, dit zijn Emily (stuiterbal rechts), op de linkerfiets zit Renee achterop en Charles voorop. Alhoewel ik vermoed dat hij toen nog niet kon fietsen. Ik poseer op de rechterfiets . De auto was wellicht van familie Klijn.
  Leuke foto trouwens!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hoe weet je dat? Ik kan het echt niet zien hoor. De volgende keer dat ik een onscherpe foto van vroeger ga plaatsen, app ik jou eerst.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *