Dag 4922: Online winkelen

Sinds een jaar of drie ga ik nog zelden naar stenen winkels. Boeken koop ik graag online. Sjouwen vind ik niet zo fijn en ik heb ervaren dat winkels niet altijd de gewenste boeken in huis hebben. Ook zie ik er niet vaak boeken die ik nog niet kende en die me razend nieuwsgierig maakten. Misschien is dat maar goed ook, want ik zou erg hebberig worden als het wel zo was. In ieder geval hou ik van boeken kopen in een webshop.

Kleding en schoenen online aanschaffen is vrij link omdat iedere fabrikant een andere maatvoering kent. Dus ik koop online alleen enkellaarzen en veterschoenen. Vooral geen pumps omdat je dan goed kunt zien of ze krap zitten of juist iets te groot zijn. Vesten en truien neem ik meestal in een grotere maat en als het om jurken gaat die maar in één maat verkrijgbaar zijn, gok ik gewoon.

Voor Corona en Apollo en toen mijn fietsbanden nog intact waren, ging ik met een zekere regelmaat naar een parfumerie. Maar het is erg makkelijk om alles te bestellen. Althans, als het om huidverzorging gaat. Maar ja, ik hb ook weleens make-up nodig. En als het om kleuren gaat, kan je toch beter naar de winkel gaan. Want je kunt geen producten retourneren als je ze al uit geprobeerd hebt.

Ooit kreeg ik een mooie mini lipstick van Chanel toen ik in de parfumerie geholpen werd door een ex-leerling. Toen ik online ging opzoeken hoe duur de lippenstift was, herkende ik de kleur niet eens. Op de lippen was ‘ie rood en op mijn beeldscherm zag ik een bruine tint. En zijn er wel mensen die altijd meteen de goede foundationkleur te pakken hebben? Maar ook van andere producten is de kleur vaak onduidelijk weergegeven.

Aan swatches heb ik meestal niet veel. Tenzij ze gezet worden op onderarmen van mensen met verschillende huidskleuren. Maar ja, daar zit mijn vrij gele kleur meestal niet bij. Hierboven zie je swatches van twee e.l.f. multisticks die ik als blush gebruik. Die maakte ik voor een vriendin die benieuwd was naar deze sticks. Inmiddels heeft ze deze twee online gekocht.

6 gedachten over “Dag 4922: Online winkelen

 1. Linda

  Vind het heerlijk, online shoppen, je kan verschillende winkels en prijzen vergelijken…maar idd met een aantal artikelen is het gewoon niet handig

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Prijzen vergelijken vind ik leuk om te doen. Maar ja, als je cosmetica wilt kopen, is het vaak een heel gedoe. Dan is het gokken geblazen.

   Reageren
 2. chucky1012

  Groot gelijk.
  In prijzen online vergelijken ben ik heel goed. Online shoppen is lastig want in een hulpmiddel wil je niet snel iets kilometers ver retour sturen.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Online kan je inderdaad prijzen vergelijken. Dat doe ik altijd, want ik kan mijn budget maar 1x uitgeven natuurlijk.
   xoxo

   Reageren
 3. Myrna

  Deze kleuren zijn zo mooi. Ik weet nu dat ik ze binnen afzienbare tijd op maak . Ze zijn zo schattig ook.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben zo blij dat ik dit merk ontdek heb. Het wenkbrauwpotlood in de witte huls en de gekleurde lipgloss met een hartje in het midden zijn ook geweldig.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *