Dag 4926: Gevonden

Toen ik op zoek was naar een jurk die ik jaren geleden slechts eenmaal had gedragen, vond ik eens een jas. Eentje waarvan ik het bestaan helemaal vergeten was. Ongelooflijk- het is een hele fijne die gemaakt is van acetaat- kunstzijde. Mooi afgewerkt met zigzagnaden. De zakken zaten zelfs nog dichtgenaaid. En het merk is ook niet onbekend- het is een Whistles.

Natuurlijk schaamde ik me. Had ik jaren geleden veel geld uitgegeven aan een kledingstuk dat ik gewoon in de kast weggestopt had? Nu heb ik het idee dat in die inloopkast nog wel meer verstopt is. Het wordt tijd dat ik de boel eens ga opruimen. Het zou best kunnen dat ik nog meer juweeltjes ga aantreffen.

Heel veel getailleerde jasjes, denk ik. Want die draag ik nooit meer. Mijn verzameling rokjes is ook erg groot. Door het vinden van de jas op de foto besef ik dat ik echt geen kleding meer moet kopen. Tenzij straks gaten in mijn favorieten jurken vallen. Dat gebeurt hoor. Want uiteindelijk draag ik alles tot het echt versleten is. Maar dat zal de eerstkomende twintig jaar wel niet voorkomen.

6 gedachten over “Dag 4926: Gevonden

 1. Cindy

  Prachtig zeg! En ga maar snel zoeken ja, want ook in een kast vergaat kleding, ook als je het niet draagt.
  Had zelf een mooi (nep)leren jasje, weinig gedragen. Zag ik hem van de week weer hangen toen ik iets zocht is het “leer” er gewoon vanaf gebladderd. Zonde!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is wel erg zonde.Ben net al aan het zoeken geweest en wat ik heb gevonden laat ik vandaag zien.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *