Dag 4926: Nieuwe vaas

Woensdag gingen mijn mannen amen snaar het plaatselijke tuincentrum. Ze kwamen thuis met mooie planten, spul waarmee ze later hun auto’s gingen wassen en deze prachtige vaas. Soms maak ik flauwe grappen over de smaak van Ronald, maar deze keer wat het een schot in de roos.

Gisteren kocht ik twee bosjes pioenrozen die meteen in de vaas gezet werden. Het is wel een mooie kleurencombinatie, vind ik. Roze vind ik alleen maar mooi in combinatie met groen. En als ik naar de gevulde vaas kijk, zou ik wel meer b]bloemen in huis willen.

Maar ergens vind ik dat een beetje zielig. Langer dan een week blijven bloemen hier niet mooi. Dan geniet ik liever wekenlang van de bloemen die in de tuin groeien. En als ze daar zijn, komen er ook nog eens bijen op af. Dat levert uiteindelijk nog meer bloemen op.

Over een tijdje zullen de hortensia’s in bloei staan en dan zal ik af en toe bloemen van de struiken knippen om de nieuwe vaas goed te kunnen gebruiken. Maar echt nodig is het niet, want door die enorme schuifpui genieten we maximaal van de achtertuin vol kleur.

9 gedachten over “Dag 4926: Nieuwe vaas

  1. Pippi Bericht auteur

   Bloemen zijn hier ook snel weg. Maar met planten gaat het tegenwoordig best goed.
   xoxo

   Reageren
 1. Cindy

  Wat een handige vaas, leuk! Vind bloemen wel mooi, vooral pioenrozen maar ze vallen altijd zo uit als ze zijn uitgebloeid dus koop ze niet meer.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Hopelijk heb ik een week plezier van de pioenrozen. Ik vind het ook zonde als ze zo snel uitgebloeid zijn. Maar af en toe kan ik ze niet in de winkel laten liggen.

   Reageren
 2. rona

  hoi, wat een gezellige bloemen, tipje;
  Plaats ze in vers kraanwater en gebruik bloemenvoedsel.
  Zet bloemen nooit in de volle zon, op de tocht of langs (rijpend) fruit…
  hopelijk geniet je zo een lange week van je bloemen, fijne dag gewenst. ๐Ÿ™‚

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, ik heb ze in vers kraanwater met bloemenvoedsel gezet en ze gaan pas op de salontafel als de zon er niet meer op staat te schijnen.
   Jij ook een heel fijne zondag!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *