Dag 4927: Telefoon

Op een dag was Ronald mijn gemopper over mijn telefoon zat en toen besloot hij een andere voor me te kopen. Dat kinkt alsof ik wel erg verwend ben, maar wat ik uiteindelijk kreeg was de telefoon die ik eerder verwachtte. Die had ik online uitgekozen en toen kwam er een Oppo uit de verpakking. Het is een telefoon waar ik binnen een week al gek van werd.

Het apparaat kwam met een bescherming voor de achterkant en de folie op het beeldscherm liet ik voor de zekerheid maar zitten. Het bleek onmogelijk om er een fijn hoesje voor te kopen. De aan/uit knop zat aan de linkerkant van het toestel en die voor het regelen van het geluid aan de rechterkant. Dus drukte ik bij het oppakken van de telefoon vaak beide knoppen in en dan gebeurden er vreemde dingen. Kon ik opeens niets meer doen.

Nu heb ik een veel betere. Eindelijk weer eentje die ik kan ontgrendelen met een vingerafdruk. Alle knoppen zitten aan de rechterkant en ik kreeg er ook nog eens een heel mooi hoesje bij. Het overzetten van foto’s is gelukt, maar de filmpjes helaas niet. Die staan nog op mijn oude telefoon en ik denk dat ik maar eens ga proberen om ze op Facebook te zetten.

Wat overigens wel een hele klus is, is het overzetten van alle apps die ik gebruik. Dat moest handmatig, want met zo’n switch app lukte het niet. Urenlang ben ik bezig geweest. Voor de ING app moest ik helaas weer nieuwe inloggegevens aanvragen en het zal vijf werkdagen duren voordat ik de brief ontvang. Maar ik heb de app gelukkig nog op mijn andere telefoon staan. Dus ik weet nu dat ik nog 45 cent op mijn rekening heb staan.

Voortaan wil ik alleen maar telefoons van het merk dat Ronald ook heeft. Hij is ook erg tevreden over Samsung en het overzetten van zijn gegevens gaat altijd zo snel en makkelijk. Een ander voordeel is dat je er makkelijk allerlei hoesjes voor kunt kopen. Dat zou een nieuwe verzameling kunnen betekenen, maar ik ben al heel gelukkig met het zwarte leren hoesje dat lijkt op een luxe notitieboek.

Nu wil ik me gaan verdiepen in het gebruik van de camera. Dat is lastig omdat hij zicht nog steeds niet al te best is. Ach, ik ga gewoon weer tientallen foto’s van mijn hondenkinderen nemen. En dan bewaar ik slechts de mooiste. Oefening baart kunst, dus misschien hef ik toch geen extra opslag te kopen.

8 gedachten over “Dag 4927: Telefoon

 1. chucky1012

  Niets iets zo fijner als de perfecte mobiele telefoon die jij wilt.
  Heel veel plezier met het maken van prachtige foto’s…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Niets is erger dan en telefoon die niet naar je zin is 🙂 Wat heb ik een hekel aan die Oppo! Nu ben ik weer blij
   xoxo

   Reageren
 2. Cindy

  Oh Samsung, ga je geen spijt van krijgen! Ben gek op Samsung, toevallig vandaag mijn Lenovo tablet verkocht, gek werd ik van dat ding. Heb een Samsung tablet gekocht omdat mijn smartphones ook altijd van Samsung zijn, makkelijk in gebruik. Heel makkelijk met overzetten inderdaad, en altijd een top camera.
  Heb nu zelf de S22.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald wil ook alleen spullen van Samsung. Alles is ook zo mooi vormgegeven. Mijn telefoon moet ik nog leren begrijpen, maar dat komt wel goed.

   Reageren
 3. Linda

  Ben ook van de Samsung..en die zijn ook nog beetje te betalen..maar zo heeft ieder z’n voorkeur voor een bepaald merk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik let meestal niet op merken. Hiervoor had ik een aantal jaren een Huawei en daar was ik zo blij mee. Maar nu hebben we allebei Samsung telefoons en smartwatches. Ook nog een tv, meen ik. Mika en Amy willen alleen iPhones.

   Reageren
 4. Myrna

  iPhone hier.
  Samsung heb ik ook gehad. Was ook heel goed , mijn tablet van Samsung is even oud als de iPad maar die doet het nog terwijl de iPad niet meer oplaadt.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *