Dag 4928: Appels en peren

In zowel de appelboom als de perenboom zijn nu vruchten te zien. Boven zie je de twee appels die we hebben ontdekt. Toen we dit boompje vorig jaar kochten, zat er al een flink appel aan. Nu dus twee en ik hoop dat we er volgend jaar nog meer zullen krijgen.

De perenboom is vrij nieuw. Maar nu al zien we er een piepklein peertje in hangen. Nu maar hopen dat de vogels er van af zullen blijven. In de voortuin, de pet waar de perenboom groeit, zie ik weleens kraaien en die ellendelingen eten werkelijk alles dat ze kunnen stelen.

Het liefst zou ik nog een kersenboom willen, maar dan weet ik zeker dat daar vogels op af komen die de hele boom leegeten. En die pruimenboom heeft Ronald me afgeraden. Zijn oma had r vroeger een dagtaak aan- alles moest op tijd geoogst worden om er jam van te maken. Anders stond je op een gegeven moment tot je enkels in de overrijpe pruimen.

Laten we het maar bij appels en peren houden. Die lusten we namelijk heel graag en de bescheiden opbrengst kunnen we zelf opeten zonder dat we er buikpijn van krijgen. Nu maar hopen dat ze nog lekker smaken ook. In ieder geval zijn de boompjes zeer decoratief.

6 gedachten over “Dag 4928: Appels en peren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *