Dag 4929: BBQ

Er is een reden waarom ik niet zo uitkijk naar een warm weekend: de barbecues die weer van stal worden gehaald. Nu gun ik iedereen een maaltijd met bijna verbrand vlees hoor. En het zal voor al die mannen die nooit in de keuken komen geweldig zijn om de BBQ master uit te hangen.

Vaak is hun enkele bijdrage het op een rooster leggen van vlees, vis en af en toe wat groenten. Of ze de boel eerst marineren, zorgen voor lekkere sausjes, stokbrood en flessen wijn durf ik te betwijfelen. En reinigen ze de barbecue ook na afloop van het vreetfestijn?

Nogmaals, laat iedereen lekker aan de gang gaan als de temperaturen oplopen. Maar ik baal er wel van dat iedereen op hetzelfde moment aan de gang gaat. Dan blijven wij het liefst binnen, want ik vind het verschrikkelijk als mijn kleding naar langzaam garend vlees ruikt.

Bij de supermarkt is nu van alles te koop voor een gezellige barbecue. Er was een tijd dat ik extra goed oplette hoe men het woord spelde. Dat hoef ik nooit meer te doen, want ik heb alle mogelijke spellingen al langs zien komen: barbecue, barbegue, barbeçue en barbeque. Maar het leukst vond ik nog de barbiekoei van een voormalig buurmeisje.

12 gedachten over “Dag 4929: BBQ

 1. chucky1012

  Oh echt.
  Ik ken mannen die echt weten hoe het goed moet en ze ruimen ook alles op.
  Bijna zwart vlees eet ik niet.
  Het moet goed gaar zijn en zeker niet half gaar.
  Of niet gaar.
  Ik ken mensen die dat ook doen.
  Maar dan eet ik niets.
  Die kleren doe ik wel in de wasmachine.

  Geniet ze van het prachtige weer Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mijn vader was er goed in en mijn broertje ook. Ronald vindt er niks aan- hij staat dan weer wel elke dag in de keuken!
   Ja, ik heb ook een wasmachine hoor. daar moet de jurk meteen in en zelf spring ik meteen na her dessert onder de douche. Ik kan sowieso niet tegen etensgeurtjes.
   Ik wens jou ook fijne en zonnige dagen,
   xoxo

   Reageren
 2. Linda

  Ik ben het met je eens, heb daar ook totaal geen behoefte aan…die rook komt altijd onze kant op, zodat je alles dicht kan gooien…maar gun ze her ook hoor, zolang het maar niet elke avond is 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik was eens op een heel groot terrein waar honderden mensen bezig waren met hun brbecue. Daar ben ik gewoon misselijk van geworden,

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is echt niet erg als als het af en toe gebeurt, maar sms komt de barbecueluct van alle kanten!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *