Dag 5018: Interne Oncologie

Bekende Nederlanders volgen op Instagram? Nou, alleen ls ze heel grappig zijn of lief overkomen. Richard Groenendijk is er zo eentje. Hij is ontzettend grappig, maar kan me ook ontroeren met verhalen over de fietstochtjes met zijn vader. En toen las ik ook nog eens dat hij eens in de drie weken werkzaam is op de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC in Rotterdam.

Dat had ik hem weleens op tv zien doen, voor een programma waarin B.N.’ers de zieke medemens helpen en trachten op te beuren. Toen dacht ik nog dat als ik onverhoopt het hospitaal in zou moeten ik graag zo’n leuke man aan mijn bed zou krijgen. Dus ben ik hem maar eens gaan zoeken op Instagram. Daar plaatste hij laatst een oproep uit naam van de mensen op de eerder genoemde afdeling.

Zij hadden net een Instagram account en ze wilden graag wat meer volgers. Er stond een mooie foto bij van Richard en zijn collega’s in witte jassen, vrolijk zwaaiend naar de camera. Toen dacht ik dat dat de gezichten zijn die ik om me heen wil als het misgaat en ik krijg waar mijn moeder uiteindelijk aan bezweken is. Dan wil ik naar een ziekenhuis waar men met toewijding keihard werkt om mij in leven te houden.

Eerlijk gezegd vond ik dat ik vroeger best belangrijk werk deed, maar ik was natuurlijk gewoon een wijsneus die de baas speelde over kinderen. Niet dat ik de medische kant op had gewild hoor. Dat is namelijk niet vo0r de hand liggend als je flauwvalt als je bloed ziet. Maar ik heb mooie herinneringen aan de verpleegkundigen die de laatste dagen van mama wat beter maakten.

Natuurlijk ben ik één van de tienduizenden nieuwe volgers. Eén van de vele die de mensen op de foto’s een warm hart toedragen. En ik weet zeker dat er patiënten die thuis nog even kijken naar de gezichten die ze ver een paar dagen weer in het echt gaan aanschouwen. Stiekem hoop ik dat dit aan mij voorbij gaat, maar als het dan toch moet…..

4 gedachten over “Dag 5018: Interne Oncologie

 1. Linda

  Mooi dat hij dat doet…je moet het ook kunnen, is niet niks om dit te doen…maar wel zo hard nodig, zeker omdat er zo’n tekort is

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toen hij zijn volgers vroeg om ook te gaan volgen, heb ik het meteen gedaan. Bedacht opeens dat als je pech hebt ze de mensen zullen zijn die je regelmatig ziet.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *