Dag 5020: Afbreekmes

Een paar weken geleden sprak Churandy Martina de woorden die in mijn geheugen gegrift staan: Iedere dag kan je iets leren. Als je uit je doppen kijkt en goed luistert is er elke dag wel iets dat je daarvoor nog niet wist. Zo weet ik zeker dat ik nooit zal daten omdat ik weiger reclame te maken voor mezelf. Zonder zal ik overigens weinig succes hebben, maar door B&B Vol Liefde weiger ik de wanhopige single uit te hangen.

Sinds gisteren weet ik pas dat zo’n handig mes op de foto hierboven een afbreekmes heet. Thuis hadden we altijd een Stanleymes, zo’n loodzwaar geval. Veel te groot ook voor betrekkelijk kleine handen. Later hadden we van die goedkope plastic dingen. Mika heeft een tijdje bij een bouwmarkt gewerkt en hij kwam regelmatig thuis met zo’n mes in zijn achterzak. We versleten er veel- waarschijnlijk omdat we vaak online winkelen.

Bijna alles wordt bezorgd in kartonnen dozen die stevig omwikkeld zijn met tape. Een beetje hakken en zagen met scherp mes is veel te gevaarlijk. Maar ja, die bouwmarktmessen waren op een gegeven moment op. Na meerdere nagels te hebben gebroken door het pulken aan ducttape kocht ik gisteren een afbreekmes bij Wibra. Laat de pakketjes nu maar komen.

5 gedachten over “Dag 5020: Afbreekmes

  1. chucky1012

    O zo handig.
    Tegenwoordig zijn ze met een halve ovale greepje en in diverse kleuren vooral in een heel ver land.

    Xoxo

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *