Dag 5023: Werkverschaffing

Tussen het voetpad dat opnieuw bestraat wordt en het grasveld is men bezig met het graven van een geul. Omdat ik wilde weten waarom men daarmee bezig was, vroeg ik dat maar aan een jongen die met stoeptegels in de weer was.

Het bleek dat in die geulen worteldoek werd gelegd. Om tegen te houden dat wortels vanonder het gras hun weg zouden vinden onder de tegels. En zo de stoeptegels weer omhoog zouden duwen. Helaas lagen onder tegels nog meer dan genoeg wortels, werd me verteld.

Die mochten ze van de gemeente niet verwijderen. Als alles straks ere schots en scheef ligt en mensen hun nek dreigen te breken als ze niet constant naar hun voeten kijken, mag de stoep opnieuw gelegd worden. Tja zo hebben we weer werk, kreeg ik te horen.

Als ik even terugdenk, meen ik dat het voetpad er pas een paar jaar ligt. Zou het een iedere vijf jaar terugkerende klus zijn? Nou telt dit dorp wel meer trottoirs die net testbanen zijn, dus ik denk dat je kostje gekocht is als je stratenmaker bent.

Waarschijnlijk zie ik de volgende opknapbeurt wel als ik niet doodga of de geldpest krijg. En ik schat dat over twee jaar voetgangers weer op het fietspad gaan lopen In het donker zal dat vast veel ellende gaan opleveren, want er staan te weinig lantarenpalen.

4 gedachten over “Dag 5023: Werkverschaffing

 1. Linda

  Jemig, hoe verzinnen ze het…heeft dan toch geen zin…net als.ze gisteren zeiden, we kunnen beter paleis op de dam verplaatsen naar hoger gelegen gebieden…nou bouw eerst maar wens huizen voor de jongeren die bij papa en/of mama moeten blijven wonen 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mika moet misschien wachten tot wij naar het bejaardentehuis verkassen. Of dood gaan. Met 1 salaris kan hij echt niks kopen.

   Reageren
 2. Xoxo

  Ze hebben niets beter te doen en krijgen die opdracht om centen te verdienen nou dan kunnen ze beter niets doen…

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *