Dag 5045: Alles is relatief

Er zijn meer mensen die een hekel hebben aan zomers en tropisch weer. Zo heb ik vriendinnen die net als ik hele dagen binnen zitten als we geteisterd worden door een hittegolf. Dan gaan de ramen dicht en de gordijnen dicht en doen we het liefst zo weinig mogelijk.

Aan het eind van zo’n extreem warme periode houden we elkaar op de hoogte van de huidige temperaturen. We sturen elkaar zelfs foto’s van onze verwarmingsthermostaat. Ook al is de temperatuur gezakt tot 22 graden- we vinden het dan nog steeds te warm voor een vreugdedansje.

Zoals te zien is op de foto, is de binnentemperatuur perfect voor een zeur als ik. Overigens betekent dat niet dat ik inmiddels weer onder een deken slaap. Welnee, daarvoor moet het voor mij zo’n beetje rond het vriespunt schommelen. Dus lig ik nog onder een hydrofiel laken.

Ook loop ik nog rond in zomerjurkjes zonder vest. De maillots liggen waarschijnlijk ergens stof te vergaren. Het is bijna niet te begrijpen dat ik over een paar maanden gekleed ben alsof ik klaar ben voor een poolexpeditie. Terwijl het dan binnen ook 21 graden is.

Maar wij hebben allang besloten dat we de verwarming ook deze winter niet laten loeien. We kunnen ons uitstekend wapenen tegen de kou door warme kleding aan te trekken, onder een deken te gaan zitten als we Netflixen en tegen een hond aankruipen is nog leuk ook.

6 gedachten over “Dag 5045: Alles is relatief

 1. Linda

  Eer het uit huis is, die warmte,,dat duurt altijd wel even…zoals vandaag is het zo lekker nazomer weer…goeie temperatuur

  Reageren
 2. Myrna

  Vandaag was het heerlijk. Zon maar niet warm.
  Heb zelfs vanmiddag op balkon gezeten. Normaal is dat niet vol te houden dus heb er van genoten.

  Reageren
 3. Cindy

  Als het 20 graden is heb ik het koud. En ik slaap de hele zomer onder mijn dekbed 🙂
  Nu hoop ik dat ik het komende winter niet zo koud in huis krijg nu alles verduurzaamd/gerenoveerd is.
  Merk wel al dat het niet meer zo kil/vochtig is, heb een heel goed ventilatiesysteem nu.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Je boft met alles dat gerenoveerd is. Een vochtig huis is toch vreselijk?
   Oei, ik vind 20 garden juist perfect. Zelfs een zomerdekbed is me te warm 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *