Dag 5060: Kaarsen

Toen ik vanochtend wakker werd, was het koud en donker. Het kostte me veel moeite om de deken van me af te werpen. Maar ik was wel blij dat ik de dag ervoor weer eens een zak kaarsen had aangeschaft. Het was weer een tijdje geleden, want met dat tropische weer ga je natuurlijk geen kaarsen aansteken.

Som zelfs geen waxinelichtje voor mrsnen en honen die ons ontvallen zijn. Maar vanochtend kon het eindelijk weer. Gelukkig, want kaarsen geven licht en warmte. Net wat je nodig hebt als je denkt aan degenen die je nooit meer in levende lijve terug zult zien. Daarom koos ik ook knalroze kaarsen uit- die zijn extra feestelijk.

Toch had ik liever weer eens kaarsen uit de kringloopwinkel gehad. Nu geef ik toe: ik liep altijd eerst naar de schappen waar ik hoopte melamine serviesgoed aan te treffen, maar daarna begon de zoektocht naar jaarsen. Dan ws ik ieder keer als een kind zo blij als ik voor een habbekrats weer kaarsen had gevonden.

Overigens mis ik het kringloopwinkelen ook behoorlijk. Mar het scheelt wel een hoop zooi waar ik eigenlijk geen gebrek aan heb. Bij Mika heb ik al geïnformeerd of hij later melamine wil meenemen als hij op zichzelf gaat wonen. Hij hoefde er niet eens over na te denken voordat hij ontkennend antwoordde. Misschien moet ik ook maar eens een kaarsje voor hem opsteken.

4 gedachten over “Dag 5060: Kaarsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *