Dag 5061: Laten staan

Over het feit dat veel jonge mensen liever buitenshuis eten dan thuis te genieten vn wat hun ouders/verzorgers hebben bereid, heb ik het al eerder gehad. Het verbaast me enorm dat ze zo vaak uit eten gaan. Soms naar een fastfood tent, maar ook regelmatig naar een restaurant waar je met mes en vorm dient te eten.

Het is iets dat in mijn jonge jaren in mijn hoofd was opgekomen. Maar ja, ik hield ook erg van het eten dat mijn moeder kookte. Altijd konden we kiezen tussen twee groenten, want er was altijd wel iemand die iets niet lustte. Eigenlijk waren we gewoon vreselijk verwend, besef ik nu. Voor lekker eten hoefde ik de deur niet uit.

De laatste tijd valt het me op dat Mika en Amy nooit hun flesjes of blikjes leegdrinken. Literflessen haal ik niet eens meer in huis. Die komen weken later halfleeg naar beneden. Maar nu flikken ze het dus ook met kleine drankverpakkingen. Dat vind ik zo zonde van de inhoud! Want ik zie mijn vader nog naast me staan, kijkend tot mijn lammetjespap op was.

Toen ik jong was, was er één literfles frisdrank voor vijf kinderen en een familiezak chips was stukken kleiner fan tegenwoordig. Je liet het wel uit je hoofd om je beker niet leeg te drinken en een half schaaltje paprikachips te laten staan. Stiekem maak ik me `morgen over de financiele kant van consumptiegedrag, maar daar heb ik al iets over gezegd. Dan komen ze naar hier eten as ze aan het eind van hun geld nog een stuk maand over hebben.

12 gedachten over “Dag 5061: Laten staan

 1. chucky1012

  Nou dat was er jaren geleden zeker niet bij.
  Ik moest dit uit mijn hoofd laten.
  Dat dit steeds vaker gebeurt.
  Tot ze zelf een gezin hebben.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nee, dat was er vroeger niet bij. Heel irritant. Ook ik ben benieuwd hoe het gaat als ze op zichzelf wonen.
   xoxo

   Reageren
 2. Myrna

  Mijn zoon gooit geen eten weg , dat kan hij niet.
  En ik ben een kliko , ik kan dat ook niet
  Ik zei vroeger altijd wat je opschept eet je op.
  Pak liever minder dan kan je altijd meer nemen als het op is.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *