Dag 5065: Ordinair?

Toen ik op de lagere school zat, kwamen de gekleurde panty’s voor meisjes in de mode. Je kon ze in alle kleuren van de regenboog kopen. Maar aan het eind van de zeventiger jaren begon ik met het dragen van zwarte kleding en accessoires en toen was het gedaan met die gekleurde benen.

Vanaf die tijd droeg ik beenbekleding in de meest fancy uitvoeringen. En patroontjes- van pied-de-poule tot spinnenwebben die erg geschikt waren voor Halloween. Maar destijds vierden ze dat in Nederland nog lang niet. Misschien was dat wel fijn eerste verzameling: panty’s. Een hele ladekast vol had ik.

Tegenwoordig draag ik voornamelijk dikke 100 denier maillots als het buiten wat fris is. Als het lekker weer is en mijn jurken zijn niet al te kort, ga ik gewoon met blote benen naar buiten. Maar niet als ik iets draag dat boven de knie eindigt. Dat kan niet meer vind ik. Dus dan draag ik netpanty’s.

Een jaar of wat geleden droeg ik een kort leren rokje met daaronder net zo’n panty als op de foto hierboven. De reactie van mijn vriendinnen? Jij kan dt gewoon dragen zonder dat het ordinair staat! Dat het weleens wel zo had kunnen zijn, had ik echt niet kunnen bedenken.

Betty Boop ziet er toch juist hartstikke leuk en zeker niet vulgair uit? Dus ik ben die panty’s blijven dragen hoor. En al vindt men dat ik er onbeschaafd bijloop- ik weet dat ik het niet ben. Nou ja, niet de hele tijd in ieder geval. Want ik kan weleens dingen zeggen die niet ladylike zijn.

Vandaag liep ik langs een mevrouw met een pupje dat meteen tegen me op sprong. Die mevrouw vond dat geen goed idee. Nu wilde ik haar opvoeding niet verzieken, dus ik stapte maar even opzij. Straks maakt hij een gat in uw panty! zei de vriendelijke vrouw. Toen ik haar wees op mijn benen moest ze er ook een beetje om lachen.

4 gedachten over “Dag 5065: Ordinair?

  1. Pippi Bericht auteur

   Ook jij draagt vast liever broeken als het koud is.
   Er heeft nog niemand gezegd dat mijn bovenbenen op rollades lijken.

   Reageren
 1. Myrna

  Als je wil dat ik ga gillen dan moet je me een panty aantrekken.
  Ik kan geen ander kledingstuk bedenken wat zo oncomfortabel zit.
  Maar die net panty staat jou goed hoor. Blijf m dragen alsjeblieft!
  Ik heb wel al vaker gezegd , ik snap niet dat je het niet koud hebt zo.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik moet toegeven dat ze zeker niet allemaal een goede pasvorm hebben. Maar ik draag altijd jurken en rokken en als het frisjes is, moet ik wel een panty of maillot aantrekken.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *