Dag 5081: Vuurwerk

Sinds bijna twee weken komt er geen geloei meer vn drie honden als er iets met een sirene langsrijdt. Apollo is ermee begonnen, Fluffy en Popje deden al snel enthousiast met hem mee. Nu blijft het stil. Misschien zijn de buren daar blij mer, maar ik mis het wel.

Een paar nachten geleden onweerde het verschrikkelijk. Tijdens het eerste gerommel realiseerde ik me dat ik geen bange hond meer in huis had. De meisjes lagen op bed en sliepen gewoon door. Hun vader was de enige die wat onrustig sliep.,aar ik ben toevallig dol op onweer. Als ik in mijn bed lig tenminste.

De nacht daarna barstte een vreselijk vuurwerk los. Natuurlijk ergerde ii me daar an. Want ik lag net lekker te knorren. Het is nog lang geen Oudejaarsavond en stiekem hoop ik dat die idioten die zonodig willen knallen minstens gehoorschade oplopen. Apollo was doodsbang voor vuurwerk.

Er werd al gestunt met vuurwerk toen het nog oktober was. Zodra Apollo in de verte geknal hoorde, wilde hij direct naar huis. Een tijdens zijn laatste jaarwisseling wilde hij na de ochtendwandeling niet meer naar buiten. Die nacht durfde hij niet op de bank te slapen en lag hij op zijn veilige plek. Pa rond een uur of vier viel hij in slaap, maar niet voordat hij enkele keren in de kamer had geplast. De meisjes houden van vuurwerk, gelukkig.

9 gedachten over “Dag 5081: Vuurwerk

 1. Cindy

  Vreselijk, vuurwerk. Hier ook al weken gaande. Mijn katjes zijn er gelukkig ook niet bang voor.
  Maar zoveel dieren wél, erg sneu.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Een hond van de achterburen is aan de vuurwerkstress gestorven. Nu gaan ze ieder haar naar een plek waar net geknald wordt. Was ook wat voor Apollo en Dotje geweest. Zo fijn dat jouw katten er tegen kunnen.

   Reageren
 2. Rona

  vind vuurwerk niks, en zeker niet fijn voor huisdieren, gefeliciteerd met Mika 🙂

  zo;n lichtshow met van die drones en zo vind ik wel leuk ..

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *