Dag 5082: Thuis

Afgelopen maandag gingen we de as van Apollo halen. Toen we binnenkwamen, zag ik de ruimte waar we BAM destijds hadden achtergelaten. Daar kon ik dus niet lang naar kijken, Maar er was genoeg te zien: het was gewoon een urnenwinkel. Ook daar heb ik niet naar gekeken. We zouden vast iets passends vinden in een kringloopwinkel.

BAM bevindt zich in een pot die oorspronkelijk vast uit een woonwinkelkomt. Haren van Dotje zitten ook in een kringloopwinkelkoopje. Voor Apollo konden we pas iets kopen as we zijn as hadden. Want hoeveel zou het zijn? Ondanks al het verdriet grapten we dat hij wellicht zou gaan rusten in een kliko.

Uiteindelijk viel het reuze mee. Het blik was zwaar, maar het was van precies dezelfde afmetingen als dat van BAM. Op weg naar huis maakte Ronald opeens een omweg en hij reed rechtstreeks naar een kringloopwinkel in Hoogvliet. Daar liep hij linea recta naar de stellingen met vazen en opbergdingen. Binnen enkele seconden had hij het gevonden.

Het is eigenlijk een doosje om foto’s in te bewaren, maar die hebben de meeste mensen natuurlijk niet meer. Dus hebben we de hangende fotomapjes weggegooid en toen paste het blikje er precies in. In de deksel is ruimte voor een foto en toevallig had ik alle honden individueel op de kiek gezet met mijn Instax camera.

We zijn blij dat onze grote jongen weer thuis is. Het is toch fijner om iets te zeggen tegen een houten doos dan tegen een lege plek in huis. Gisteren haalde ik een mooi stervormige kaars met houder uit de adventskalender en dat vind ik een prima lichtje voor bij wat ik nog heb van drie geliefde hondenkinderen.

10 gedachten over “Dag 5082: Thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *