Dag 5119: IJs

Als het om het weer gaat, heb ik altijd wel wat te zeuren. Zo vind ik het buiten een beetje koud. Nu is een hittegolf vele malen erger, want ik heb warme jassen en laarzen. Geen handschoenen die geschikt zijn voor echt lage temperaturen. Wel een ouderwets mofje. Helaas niet handig als je honden gaat uitlaten. Nu de muts van kunstbont nog vinden.

Maar koud weer vind ik wel prima. Je kunt je er op kleden en ik heb genoeg gezichtscrèmes die voorkomen dat mijn smoelwerk bevriest. Nu moet het niet als een malle gaan dooien en vervolgens gaan regenen. Regen is net zo erg als hitte, En ik vrees dat het even duurt voordat ik mijn geliefde Hunter laarzen weer kan dragen.

Ze staan namelijk al maanden in de tuin. In het begin met een veel te dubben plastic zak over de bovenkant. Tegen de regen. Die rijkelijk viel zodat de zak ging zakken, Het bleef regenen en toen het gisteren flink ging vriezen, zagen de laarzen er zo uit. Wt te doen? In een emmer met warm water zetten en ze vervolgens laten drogen?

Hopelijk zijn ze niet beschadigd, want het aanschaffen van een nieuw paar is een kostbare kwestie. Online rondneuzen is tegenwoordig een afschuwelijke klus. Laten we eerlijk wezen: regenlaarzen kopen vind ik niet leuk. Misschien maar gaan voor moonboots? die zijn geschikt voor sneeuw en regen. Ook geschikt om bijpartijen op ijs te voorkomen.

10 gedachten over “Dag 5119: IJs

 1. Cindy

  Ach, wat zonde… Maar waarom stonden ze in de tuin dan? Vergeten dat ze daar stonden?
  Ik vind het bokkoud…Verschrikkelijk, straks op de fiets naar de sportschool, ging half dood van de kou. Maar nu ben ik een koukleum. En toch heb ik dit liever dan al die regen.
  Maar nog liever zou ik droog weer hebben en minstens boven de 10 graden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Gelukkig ga je binnenkort op vakantie. Kom dan maar op met de foto’s en verhalen!
   Tja, ik was die laarzen vergeten binnen te halen. Dom van me.

   Reageren
   1. Cindy

    Oh echt zonde, zullen ze nog drogen denk je?
    En ja gelukkig wel… Over 11 dagen ben ik in Florida.
    Ga alleen helaas niet meer bloggen, het is me teveel werk.
    Heb een FB groep gemaakt. Maar jij hebt geen FB meer he?

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik heb een paar jaar geleden een account aangemaakt. Weet mijn wachtwoord niet meer, maar ik ga morgen wel even kijken.

     Reageren
 2. Rona

  hoi
  Steek wat krantenpapier in de neus van de regenlaars.
  Het papier zal het vocht snel opnemen. Laat de regenlaars ondersteboven drogen.
  In schoenendozen zitten vaak zakjes met vochtwerende korrels (zoutkristallen), indien je deze in huis hebt kunnen deze ook in de regenlaars worden geplaatst.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Weer een goede tip! Helaas heb ik gisteren kleine zakjes met vochtvangende korrels uit de zakjes met kauwstaafjes in de vuilcontainer gegooid. Dus eerst maar aan de slag met krantenpapier.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *