Dag 5130: Winter

We hadden gisterochtend niet eens gemerkt dat het was gaan sneeuwen. We zagen het pas toen de meisjes naar de deur liepen. Als de vlokken vallen, willen ze niet naar buiten, maar als de sneeuw eenmaal op de grond ligt, vinden ze het best. Dan dartelen ze wat rond en laten voetstapjes achter.

Zelf ben ik niet zo dol op sneeuw. Ja, als het net is gevallen. Maar vooral op de stoep wordt het al snel spekglad. Toen BAM klein was, hadden we een paar sneeuwrijke winters. Wekenlang liepen we toen over een dikke laag platgelopen sneeuw. Toen was ik blijkbaar niet bang om een heup te breken. Tegenwoordig wel een beetje.

Het is maar goed dat ik geen moonboots heb gekocht, want ik heb gemerkt dat Doc Marens ook prima voldoen in de winter. Als het ijzelt, ga ik gewoon niet naar buiten. Of ik gebruik die anti-uitglij ijzers die je bij de ANWB kunt kopen. Als ik die onverhoopt niet meer kan vinden, zijn er nog altijd die oude werksoppen van Ronald voor over de schoenen.

Eerlijk gezegd vond ik de dagen dat er buiten geschaatst kon worden nog het leukst van die hele winter. Vooral omdat hier geen kinderen zijn die graag glijbanen op de stoep maken. Op de sloot wordt de laatste jaren ook al niet geschaatst. Hier dus geen idyllische wintertaferelen.Jammer? Welnee, ik verlang naar het voorjaar. Lekker met een vestje naar buiten.

4 gedachten over “Dag 5130: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *