Dag 5131: Handtassen

Het is een gigantische klus, dat opruimen van mijn inloopkast. Vooral omdat er ook wat weggedaan moet worden. Daar zie ik enorm tegenop terwijl het eigenlijk zo simpel is. Alles is met liefde aangeschaft, maar niet alles past bij mijn huidige manier van leven. Hondenhaar blijft niet plakken aan mer en zijde. Misschien ook niet aan linnen- dat moet ik de aankomende zomer maar eens uitproberen.

De stapel leren broeken kan ook wel weg. De band zit niet veel losser dan enkele jaren geleden, maar het lijkt wel alsof mijn dijen geslonken zijn. Die broeken staan gewoon niet mooi meer. Dan kan ik eveneens door de grote hoeveelheid zijden topjes gaan. Ze zijn mooi genoeg om in te slapen, maar ik ga er de straat net meer mee op.te Te weinig verhullend, vrees ik.

Opruimcoahes zeggen dat je alles dat twee jaar niet gedragen is zonder pardon moet weggooien. Dat behoort niet tot mijn mogelijkheden. Misschien hou ik mezelf voor de gek, maar tijdens iedere opruimetappe vind ik weer iets waar van ik niet eens wist dat ik het had. Iets dat ik erg mooi vind en zeker ng jarenlang kan gebruiken. Zoals de drie handtassen op de foto hierboven.

Toevallig was ik vorige week online aan het rondkijken, op zoek naar een handtas. Terwijl de helemaal niet zo handig zijn. Crossbody’s en schoudertassen zorgen altijd voor dat je twee handen vrij hebt en met een handtas is het een beetje sjouwen geblazen. Vooral als je altijd te veel in een tas propt. Terwijl ik zelden meer nodig heb dan wat er in een handtas van decente afmetingen past.

De DKNY tas linksboven oogt redelijk modern. De andere twee zijn vintage en lekker tuttig. Tassen die waarschijnlijk goed passen bij een mantelpakje. Die heb ik vast ook nog wel ergens hangen. Wel een beetje jammer dat ik niet meer zo goed kan lopen op stilettohakken dir daar zo goed bij passen. Want op comfortabele hakken lijk ik dan net op de voormalige koningin van het Verenigd Koninkrijk.

Nu heb ik opeens zin om die inloopkast eens flink uit te mesten. Dan vind ik zeker dat ik nog heel wat leuks tegenkom. In ieder geval heb ik enorm veel zin om alles netjes op te bergen en eens te kijken of ik nog mooie combinaties kan maken. En ja, ik heb kledingstukken die ik na aankoop nooit gedragen heb. Die hangen soms al vijftien jaar mooi te wezen op een hangertje. Morgen ga ik weer opruimen!

6 gedachten over “Dag 5131: Handtassen

  1. Pippi Bericht auteur

   Vandaag draag ik een zijden broek die erg vaal is geworden en ik ontdek net dat er een scheur in zit. Die mag weg! Binnenkort maar meer weg doen. Het moet echt.
   xoxo

   Reageren
 1. Myrna

  Wat heb jij veel spullen. Leren broeken had ik vroeger ook. Nu alleen maar nep leer. Ik ben er dol op.
  Hakken draag ik niet meer. Dat kan ik niet meer nu.
  Doet pijn om alles weg te doen hè.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mijn moeder had misschien nog wel meer kleding.Mijn zusjes en ik zijn uren bezig geweest met het uitzoeken oen ze er niet meer was. Dat wil ik niemand aandoen, dus doe ik maar weg wat ik echt niet meer zal dragen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *