Dag 5132: Marsala

Veertig jaar geleden wilde ik voor een etentje zabaglione maken. Terwijl ik niet eens wist wat het was. Hoe ik heb uitgevonden wat er in moest, is me een raadsel. Misschien het recept gevonden in een kookboek? Want internet bestond toen nog niet en het zou nog jaren duren voordat ik een iMac en DuckDuckGo had.

Overigens had de plaatselijke geen marsala wijn in het assortiment en dat was naast onder andere eierdooiers nodig om het dessert te maken. Geen idee wat voor alcoholisch alternatief ik meegenomen heb. Wat me wel bijstaat, is dat het gele geklopte goedje gewoon naar advocaat smaakte. Het was dus lekker.

Vorige week kwamen de boodschappen binnen en toen zag ik dat Ronald zowaar een fles marsala had besteld. In deze eeuw gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Op internet heb ik een recept voor zabaglione opgezocht. Het blijkt zowaar iets te lijken op advocaat! Dat vind ik lekker, maar ik denk dat ik dat ouwe wijven drankje kant en klaar ga kopen.

4 gedachten over “Dag 5132: Marsala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *