Dag 5135: Notenkraker

In december luister ik vaak naar De Notenkraker van Tsjaikovski. De ultieme,e kerstmuziek natuurlijk. Vroeger hadden we in die rotmaand altijd mandarijntjes en walnoten in huis. Dat was een perfecte combinatie van smaken. Toch handig dat ze in hetzelfde seizoen in de winkel lagen.

De laatste jaren vergat ik steeds walnoten te halen. En dat terwijl ik iedere keer als ik de keukenlade met nuttige kookhhulpmiddelen opentrok gelijk tegen twee notenkrakers aankeek. Een betrekkelijk nieuwe van RVS en een vubtage model van roodgelakt hout. Die heb ik ooit meegenomen uit mijn ouderlijk hiuis.

Zou dat gebeurd zijn toen we het huis moesten leeghalen? De grote en kostbaarste voorwerpen hebben we netjes verdeeld. Om beurten gaven aan wat we wilden meenemen en gelukkig is dat zonder problemen gegaan. Maar we zullen allemaal wel dingen in huis hebben die mama ons gaf toen ze nog leefde.

Er schijnen ouders te zijn die hun spullen voorzien van een sticker met de naam van de gelukkige die het later mag hebben. Mijn moeder overhandigde veel spullen liever eerder. Dan hadden we er langer plezier van. Zo kreeg ik de antieke Chinese kast, melamine serviesgoed, twee vazen en misschien wel de rode notenkraker.

2 gedachten over “Dag 5135: Notenkraker

  1. Linda

    Leuke bezigheid, noten kraken…hoorde gisteren dat oa walnoten heel goed zijn voor je geheugen, net als pistache,..ongebrand en ongezouten, natuurlijk

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *