Dag 5143: Gelezen in januari 2024

Er waren tijden dat ik minstens twee boeken per week las, maar nu zal ik mijn Goodreads leesdoel toch bij moeten stellen. Nu ik klaar ben met het opruimen van mijn inloopkast kan ik weer rustig boeken gaan lezen. In plaats van 100 wordt mijn doel 50 voor 2024. Dat is ook prima. Lezen is heel fijn, maar als het niet makkelijk gat, lees ik maar wat minder.

In januari hen ik dus slechts twee boeken gelezen. Een spannend boek uit een inmiddels langlopende serie over Lottie Parker. In dit deel gaat het niet alleen ver misdienaartjes, maar ook over de persoonlijke levens van Parker en haar collega’s. Er zijn nogal wat verwikkelingen waar ik als lezer buikpijn van kreeg.

Van wat er speelt in het levervan Lottie Parker word je gewin moe. Je zal maar een alleenstaand moeder van drie jongvoleasenen zijn. Met een dementerende moeder. Daar komt nog een vriend bij die in een nachtmerrie leeft. Dan leid ik een heel gezapig bestaan hoor. Er geurt zoveel in Ragmullin, Ierland dat ik een leesdossier bij moet houden.

Tevens las ik weer eens een boek van Jennifer Weiner. Het is het derde deel van ik denk dat een trilogie is. Over bigfoots. Er zij heel wt onduidelijke foto’s en filmpjes in omloop. Na het lezen van deze boeken zou ik graag willen dat ze echt betonden. Omdat ze me ondanks hun afmetingen zo schattig lijken.

Het bijzondere van deel drie is dat ik het gevoel had dat ik de eerste twee niet eens had hoeven leen. Alles werd uitgelegd. Het hele verhaal van A tt Z eigenlijk. Mij kwam het goed uit, want ik was bijna alles vergeten. Dat krijg je as je zoveel boeken leest. Dat zal me nu waarschijnlijk niet meer overkomen. Dat is een voordeel van weinig lezen.

2 gedachten over “Dag 5143: Gelezen in januari 2024

    1. Pippi Bericht auteur

      Het fijne van opruimen en eigenlijk ook wel het ergste: ik blijk zoveel meer te hebben dan ik dacht.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *