Dag 5145: Bont

Mijn ouders trouwden op 22 oktober 1960. Mama Roeg niet alleen een prachtige bruidsjurk die oma zelf had gemaakt, maar ook een bruine bontjas. Destijds kon dat nog zonder dat iemand een blik rode verf over je heen kiepetde. Toen ik een puber was, kreeg ik mijn moeder zover dat ik die jas mocht dragen.

De bontjas hebben we niet aangetroffen in de kledingkasten toen we obs ouderlijk huis leeg moeten ruimen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de bontjas mij niet overleefd. In slopen ben ik altijd goed geweest. Best wel zonde, want ik denk dat mama wel blij was met die jas. Misschien dacht ze wel dat het een wetsruk zou blijken te zijn.

Zou ik die bontjas nu nog dragen? Zelfs niet als ‘ie zwart was geweest! Aan de andere kant: toen ik die in de inloopkast gevonden rieten mand ging vullen met sjaals, poncho’s en omslagdoeken, kwam ik nog wel meer winteraccessoires tegen. Zoals een muts en een mofje. Misschien wel van echt bont. Die mof zeker wel.

Het ding is zo lekker warm dat ik ‘m hou. Daarnaast is het ding hartstikke vintage dat ik ermee kan leven. Van de muts weet ik niet of er een dier dood voor is gemaakt. In ieder geval is dt ook een oudje. Misschien moet ik me schamen dat ik bij extreme kou bont draag. In ieder geval zal ik mijn erfgenaam de opdracht geven die spullen weg te gooien.

2 gedachten over “Dag 5145: Bont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *